SKAPTE OVERSKRIFTER: Renee Zellweger ble omtalt som ugjenkjennelig etter denne opptredenen på rød løper på ELLE Women Awards i Hollywood i 2014 Foto: Mario Anzuoni Reuters

Renee Zellweger langer ut mot ryktebaserte mediesaker

Skuespilleren åpner seg om ryktene om utseendefiksingen, som tok fra henne makten til å definere hva som var sant om henne.

  • Maiken Svendsen

Artikkelen er over tre år gammel

I et blogginnlegg på nettsiden til den amerikanske avisen The Huffington Post har skuespilleren Renée Zellweger (47) tatt til orde for at «Vi vet bedre». I innlegget langer hun ut mot det hun mener er pressens ryktebaserte dekning av underholdningsfeltet.

Zellweger, kanskje mest kjent som Bridget Jones, skapte overskrifter i 2014 da hun var ugjenkjennelig for mange på den røde løperen. Mediene spekulerte i om hun hadde operert øynene.

Husker du? Han sjekker opp Zellweger i nye «Bridgjet Jones»

Skuespilleren skriver nå innlegget for å kreve tilbake sannheten om hennes liv. Hun mener det er bekymringsverdig hvordan pressen definerer en sannhet begrunnet i spekulasjoner.

«Sakene om øyeoperasjonene i seg selv var ikke så viktig, men de innlemmet meg i de følgende sakene om kvinners selvaksept og kvinners underkastelse for sosialt press på hvordan de bør se ut og eldres.» skriver skuespilleren.

Alexander Skarsgård: – Sexisme er et stort problem i Hollywood

47-åringen fortalte i etterkant av den omtalte røde løper-opptredenen at forandringen skyldes at hun var lykkeligere og at hun tok bedre vare på seg selv. Selv om hun føler seg heldig som får jobbe med noe som er betydningsfullt for henne, innebærer det at hun noen ganger må leve med ydmykelse i media.

Dobbeltmoralen undergraver kvinner

Hun har tidligere uttalt at hun ikke er spesielt glad i rampelyset, og at hun helst holder seg unna store Hollywood-arrangement. Derfor er hun ikke nådig mot dem som velger å ta skittentøyvasken på TV, eller selge sine private historier for oppmerksomhet.

«Det virker som om det å sette pris på privatliv er et mistenkelig trekk. «Hun benekter» virker som et forsøk på å dekke over noe media har definert som sant», skriver hun før hun går over til å kommentere hvordan media fortsatt fokuserer på kvinners utseende fremfor deres prestasjoner.

Les også: Zellweger jukser i den tredje «Bridget Jones»-filmen

«Dobbeltmoralen som brukes for å undergrave kvinners bidrag i samfunnet forblir, og den blir foreviget av den negative debatten vi ser som lett underholdning.» skriver hun.

Zellweger har gått mye opp og ned i vekt for rollen som britiske Bridget Jones. Den norskættede skuespilleren gikk opp 15 kilo før den andre filmen. I 2013 måtte hun avvise ryktene om at hun hadde en spiseforstyrrelse. Hun fortalte at det var vondt å lese at folk mente hun hadde gått for langt i slankingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder