GODT GLIS: Tommy Wirkola har all grunn til å smile etter fjorårets knalltall. Foto: Patrick Fallon , Reuters

Hollywoodsuksess for Wirkola

Filmregissør Tommy Wirkola (35) tjente gode penger på Hollywood-debuten.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge skattelistene håvet Wirkola inn 4.193.154 millioner kroner i 2014, og noe av suksessen kan han nok takke de svarte oppfølger-komediene «Død Snø 2» og «Kill Buljo 2» for.

«Død Snø 2» ble sett av 76.097 mennesker på kino, mens «Kill Buljo 2» ble sett av 128.331 mennesker på kino.

Den filmen som ser ut til å ha vært best butikk for Wirkola er imidlertid Hollywood-filmen «Hansel & Gretel: Witch Hunters» med Jeremy Renner og Gemma Arterton i hovedrollene. Filmen hadde premiere i USA i januar 2013, og i Norge i februar.

Filmen fikk en laber toer på terningen av VGs anmelder, som mente at «filmen sto igjen som et eventyr uten magi og overbevisning». Det så ikke kinogjengerne ut til å bry seg om, for 62.785 tok likevel turen til kinosalene for å se den gamle brødrene Grimm-historien – i voksenversjon. I USA hadde filmen etter under to måneder solgt billetter for en milliard kroner. Totalt spilte filmen inn 1,83 milliarder kroner på verdensbasis.

Oppfølgeren til den første filmen er også annonsert, og ventet neste år. Filmnettstedet IMDB skriver at Wirkola vil regissere også denne, men Wirkola har selv uttalt, senest for et år siden, at han ikke ønsker å lage «Hansel & Gretel: Witch Hunters 2».

VG+: Til sengs med Tommy Wirkola (krever innlogging)

TJENER GODT: Aksel Hennie ligger på inntektstoppen av norske skuespillere. Foto: Frode Hansen , VG

Millioninntekt for Hennie

Blant andre nordmenn som gjorde det bra i Hollywood i fjor finner vi Aksel Hennie med en inntekt på 3.221.970 kroner. I fjor spilte 39-åringen i Hollywood-filmen «Hercules» sammen med andre stjerner som Dwayne «The Rock» Johnson, John Hurt og Ian McShane. Norske Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann hadde også roller i actionfilmen.

Så du denne? Aksel Hennie om «Hercules»-rollen: – Guttedrømmen er oppylt

Han hadde også den norske stemmen som Blu i animasjonsfilmen «Rio 2», i tillegg til en minirolle i serien «24: Live Another Day». Året før var han å se i den thrilleren «Pionér», sammen med Wes Bentley og Stephen Lang – som også kan ha spilt inn en del av pengene han tjente i fjor.

Hennie er for tiden aktuell i kritikerroste «The Martian» som går på kino i disse dager, i tillegg til at han til våren vil bli å se i «Kampen om tungtvannet»-regissør Per Olav Sørensens siste serie, «Nobel», hvor også Odd-Magnus Williamson, Rolf Kristian Larsen, Mads Sjøgård Pettersen, Eirik Evjen og Kyrre Hellum har roller.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder