GOD STEMNING: Leonardo DiCaprio og Kate Winslet på Screen Actors Guild Awards i The Shrine Auditorium i Los Angeles i helgen. Foto: AFP ,

Kate om Leo: – Folk nyter å se oss sammen

Snart 20 år etter «Titanic»-innspillingen innrømmer Kate Winslet at Rose nok kunne ha forhindret at Jack frøs i hjel og druknet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Både Kate Winslet og Leonardo DiCaprio har spilt i en haug med kritikerroste, prisbelønte filmer siden 1997. I 2008 spilte de også mot hverandre i «The Revolutionary Road».

Men kinopublikum glemmer ikke den tragiske kjærlighetshistorien i «Titanic».

– Helt herlig

– Folk nyter å se Leo og meg sammen, noe som i bunn og grunn er helt herlig, uttalte Winslet da hun besøkte talkshow-verten Jimmy Kimmel mandag kveld.

Entertainment Tonight har rapporter fra intervjuet:

– Det har gått 20 år, men folk får fortsatt et stort kick av det. Det er faktisk ganske søtt, forklarte Winslet, som tidligere har innrømmet at hun ikke blir like varm om hjertet når hun hører filmlåten «My Heart Will Go On».

LEGENDARISK: Denne scenen med Kate Winslet og Leonardo DiCaprio er en av filmens mest kjente scener. Foto: AP ,

I disse dager, hvor både Winslet og DiCaprio beveger seg fra prisutdeling til prisutdeling (når ikke Leo besøker Paven i Vatikanet), er det to et yndet motiv for pressefotografene. Selv om det aldri har vært romantikk mellom dem i virkeligheten, er de gode venner og henger gjerne sammen.

Ingen viste mer glede enn Winslet under Screen Actors Guild i helgen, da DiCaprio vant for beste mannlige hovedrolle i «The Revenant». De satt ved samme bord da han ble ropt opp, og Winslet reiste seg og klappet. Det vanket også varme klemmer og tomler opp.

HJERTELIG: DiCaprio fikk varm klem av Winslet etter seieren. Foto: AFP ,

I intervjuet med Kimmel forklarte Winslet at hun og DiCaprio ofte morer seg med den enorme interessen verden har for deres historie på filmlerretet.

Nysgjerrig? Fem ting du ikke visste om «Titanic»

Lot ham drukne

Da talkshow-stjernen konfronterte henne med at Winslets rollefigur Rose egentlig lot Jack (DiCaprio) fryse i hjel der ute på havet etter forliset, nikket hun bekreftende.

Scenen hvor Rose holder seg flytende oppe på en dør, mens Jack klamrer seg fast til kanten før han forsvinner ned i dypet, er etset inn på netthinnen til «Titanic»-fansen.

– Jeg er enig. Trolig hadde han fått plass på den samme døren, innrømmet Winslet i TV-intervjuet.

Leo: – Jeg glemmer aldri «Titanic»

GODE VENNER: Kate Winslet heier på Leonardo DiCaprio. Foto: AFP ,

Vinner han endelig?

Mens Winslet ble Oscar-nominert for sin innsats i «Titanic», ble DiCaprio snytt. Winslet kan også skilte med en Oscar-statuett fra 2008 – for «The Reader».

DeCaprio har vært nominert flere ganger opp gjennom årene, men har aldri vunnet. Det spås at han kan få sin første Oscar-triumf neste måned, hvor han kan vinne for beste mannlige hovedrolle i «The Revenant» – terningkast fire i VG.

Kan ta storeslem: «The Revenant kan vinne 12 priser

Leo og Winslet kan mingle også der, for Winslet er selv nominert. Hun kan håve inn trofeet for beste kvinnelige birolle i «Steve Jobs», som bare fikk en skarve treer på terningen i VG.

Oppdatert? Norsk stjerne ønsker Leo lykke til

Winslet om «Titanic»-scene: – Fryktelig slitsomt

STOLT: Kate Winslet frydet seg da Leonardo DiCaprios navn ble ropt opp i helgen. Foto: AFP ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder