Mer heavy enn rocka

«Rock star»

Regi: Stephen Herek. Med Mark Wahlberg, Jennifer Aniston, Jason Flemyng, Timothy Oliphant, Timothy Spall, Dominic West. Amerikansk musikkdrama ­ 11 år, egnet ungdom/voksne.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Mark Wahlberg er kopimaskinreperatøren og hobby-tungrockeren som synger i kirkekor, som elsker sin far og sin mor og sin kjæreste. Og som en dag får sitt livs sjanse: Hans store heavy-forbilde, gruppen Steel Dragons, kaster vokalisten.

Og Marky trår til. Noe han, selvfølgelig, har de beste forutsetninger for, den tidligere rockeren. Og derfor forundres man over hans nokså halvdøde innsats. (Det skal ligge en «virkelig» historie til grunn: I Judas Priest ble sangeren Rob Halford erstattet av kontoristen Tim Owens.) Nedturen er bastant.

For alle rockelivets myter er på plass, særlig bak scenen: Sex, drugs and rock 'n' roll. Ikke særlig sunt, meget kommersielt beregnet, inhumant i det meste av sitt vesen. Filmens problem er at alt dette vet vi fra før. Og lite nytt får vi vite. Det er for lite fet 80-tallsmusikk, selv om det ikke er noe å utsette på den vi får høre. Og rocke-nostalgikere kan se noen av sine helter i aksjon bak skuespillerne. Men alt i alt: Intet virkelig head-bang.

JON SELÅS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder