KONTROVERSIELL: Denne Harvey Weinstein-kopien har inntatt Hollywood. Hunden er ikke en del av anretningen, men stjal en sitteplass i solen. Foto: Damian Dovarganes / AP

Frekk Harvey Weinstein-statue utenfor Oscar-lokalet

En stor gullstatue av den voldtektsanklagede Hollywood-produsenten sittende i silkepysj på en «casting couch», vekker oppsikt tre dager før den store filmgallaen.

Artikkelen er over to år gammel

les også

Slik var Harvey Weinstein de dramatiske timene før han ble avslørt

Normalt ville prisbelønte Harvey Weinstein (65) i disse dager ha forberedt seg på å feste med resten av filmeliten under årets største filmprisutdeling i Hollywood søndag.

I stedet kommer han til å glimre med sitt fravær – som følge av de siste månedenes intense mediekjør med beskyldninger om voldtekt, overgrep og trakassering over flere tiår.

Men om Winstein ikke selv skal kaste glans under Oscar-gallaen, sitter en gullstatue av 65-åringen og skinner i solen utenfor Dolby Theatre i Los Angeles.

En anonym gatekunstner som kaller seg Plastic Jesus har i to måneder jobbet med statuen. Kunstverket har sett dagens lys takket være donasjoner, skriver BBC.

OSCAR: Statuen sparker litt i flere retninger. Foto: LUCY NICHOLSON / AP

les også

Salma Hayek: – Harvey Weinstein er et monster

Weinstein-kopien er i naturtro størrelse og er iført det som skal forestille en silkeslåbråk – noe flere av anklagerne skal ha fortalt at han bruker. I hendene, over skrittet, holder han en struttende Oscar-statue, et symbol som ikke er til å ta feil av.

KUNSTNEREN: Mannen som kaller seg Plastic Jesus ved siden av verket sitt. Foto: LUCY NICHOLSON / X90050

les også

Uma Thurman om Harvey Weinstein: – Jeg har vært så fryktelig sint

I tillegg sitter produsenten på en sjeselong, eller såkalt «casting couch», et uttrykk som betyr at skuespillere får tilbud eller blir presset til å ligge seg til roller.

Weinstein har nektet for alle beskyldninger mot ham.

les også

Ny voldtektsetterforskning mot Weinstein

Kunstverket er plassert på Hollywood Walk of Fame-gaten som er overstrødd med stjerner til ære for levende og døde celebriteter. Sofaen med gull-Weinstein står rett bak stjernen til Elvis Presley.

Nysgjerrig? Disse to gjør Oscar-comeback ett år etter fadesen

les også

Weinstein ber retten om å avvise søksmål mot ham

les også

Uma Thurman om Weinstein: – Jeg har vært så fryktelig sint

les også

Salma Hayek: – Harvey Weinstein er et monster

les også

Sexhandel-søksmål mot Weinstein

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder