SKAPTE SKANDALE: Richard Gere (58) kastet seg over indiske Shilpa Shetty (31) på en AIDS-tilstelning i New Delhi 15.april. Foto: AP og Reuters

Richard Gere anmeldt for kysset

(VG Nett) Tre advokater har gått rettens vei med krav om at Richard Gere (58) må stilles til ansvar etter at han omfavnet «BB»-vinner Shilpa Shetty (31).

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Poonal Chandra Bhandari er én av advokatene som mener at Hollywood-stjernen brøt landets regler for skikk og bruk da han i helgen kysset «Big Brother»-vinner Shilpa Shetty på begge kinn og nesten la henne i bakken foran et fullsatt pressekorps.

Les mer om hendelsen her!

Sammen med to andre advokater har han nå levert en formell anmeldelse. De to andre advokatene mener i tillegg at de indiske TV-kanalene som har vist innslaget igjen og igjen, også må stilles rettslig til ansvar. Det samme mener de om Shetty.

Høring

En rekke demonstranter har tatt affære etter Gere-stuntet, som fant sted på en AIDS-tilstelning. Flere steder i landet har illsinte indere brent plakater av Gere og Shetty - sistnevnte også berømt Bollywood-stjerne i hjemlandet.

Anmeldelsene skal opp til høring i retten i dag, skriver ABC News.

Gere har ikke uttalt seg offentlig siden skandalen. Han skal derimot ha ringt Shetty og unnskyldt seg for at han han uten å ville det har satt henne i forlegenhet.

Shetty har gått offentlig ut og forsvart filmstjernen med at han kommer fra et land med en helt annen kultur. Hun mener reaksjonen vitner om overdramatisering.

Både Gere og Shetty er svorne talsmenn for forebygging av AIDS.

Det er ikke uvanlig at celebriteter blir anmeldt i konservative India, hvor det fortsatt er tabu å vise kjærtegn offentlig i den grad Gere presterte.

VGTV:Se Shilpa forklare seg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder