«Jurassic World» tangerer rekord

Pixar-filmen «Inside Out» ingen konkurranse for dinosaur-filmen

Den fjerde filmen i «Jurassic Park»-serien fortsetter å dominere på kinoer rundt i verden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I hjemlandet USA tangerte filmen rekorden «The Avengers» innehar, en film som har klart å spille inn 100 millioner dollar to helger på rad. Åpningshelgen ble svært innbringende for filmen.

VGs anmelder var storfornøyd med «Jurassic World» og ga den terningkast 5!

I USA måler man kinosuksess utelukkende på grunnlag av innspilte penger, og ifølge Variety ligger «Jurassic World» an til å bli filmen som raskest klarer å spille inn utrolige én milliard dollar globalt.

Det er ventet at filmen vil nå den rekorden i løpet av dagen slik at filmen slår rekorden som innehas av «Fast and Furious 7», som brukte 17 dager på å nå én milliard.

Les også:Derfor ga VG klassikeren «Jurassic Park» terningkast 1

STORESLEM: Dinosaurene fra «Jurassic World» lokker kinogjengere. Foto:,UIP

– Den knuser inntektsrekorder. Det blir interessant å se hvor bra den fortsetter å gjøre det. Kommer Star Wars til å klare å konkurrere mot dette? sier bransjeanalytikeren Jeff Bock til Variety.

Disney og Pixar lanserte denne helgen «Inside Out», men den klarte ikke å vippe «Jurassic World» bort fra topplasseringen.

Også i Norge holder «Jurassic World» stand på toppen. 212.862 har sett filmen til nå i Norge, og filmen topper foran «Entourage» som hadde premiere i helgen. Over 54.000 så «Jurassic World», mens i underkant av 14.000 så «Entourage» i åpningshelgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder