BILULYKKE: Paul Walker døde da Porschen han satt i kolliderte i desember i fjor. Her fra premieren på filmen «Fast and Furious 5». Foto: Ap

BILULYKKE: Paul Walker døde da Porschen han satt i kolliderte i desember i fjor. Her fra premieren på filmen «Fast and Furious 5». Foto: Ap

Paul Walker-ulykken: Sjåførens enke saksøker Porsche

Roger Rodas enke saksøker bilgiganten med påstand om feil på kjøretøyet.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det skriver avisen LA Times.

Skuespiller Paul Walker og hans venn Roger Rodas døde da bilen av typen Porsche Carrera GT krasjet i høy hastighet.

I søksmålet fra familien står det at Carrera GT-en var utrygg til sitt tiltenkte bruk. Dette på grunn av en feil i produksjonen, designet, testingen, komponenter og bestanddeler, og at den ikke kunne tjene sitt formål på en sikker måte.

Mener bilen kjørte saktere

Kristine Rodas, enken etter Roger Rodas, skal i følge avisen ha fremmet søksmålet på mandag. Der kommer det frem at hun er uenig med rapporten fra politiet, som slår fast at sportsbilen holdt en uforsvarlig høy hastighet, på rundt 145 kilometer i timen.

Advokat Mark Geragos hevder i søksmålet at luksusbilen ikke kjørte fortere enn 88 kilometer i timen da ulykken inntraff, og at høyre bakhjul plutselig styrte mot venstre, til tross for innsatsen den rutinerte føreren la ned for å få kontroll på kjøretøyet.

Se bildene fra Paul Walkers karriere her.

VRAKET: Bilen av merket Porsche Carrera GT tok fyr etter den voldsomme kollisjonen. Både sjåfør Roger Rodas og Paul Walker døde i ulykken. Foto: Ap

Ble totalvraket og tok fyr

Bilen skal deretter ha fortsatt over fortauskanten, tatt med seg et tre på veien og deretter truffet en lyktestolpe og et nytt tre. Bilen traff også et tre med passasjersiden der Walker satt, noe som førte til at bilen ble totalvraket og tok fyr.

Advokaten påstår i søksmålet at bilens fjæringssystem tvang Carreraen ut av kontroll, og at kjøretøyet manglet et skikkelig veltebur, samt sikkerhetsfunksjoner i drivstofftanken som kunne reddet livet til Rodas og Walker.

Han mener det kraftige sammenstøtet førte til at drivstofftanken eksploderte, slik at drivstoff rant inn i motorrommet.

Familien til Rodas krever nå et uspesifisert beløp i erstatning fra Porsche Cars North America.

Produsenten har enn så lenge ikke uttalt seg om søksmålet.

Actionhelt fra bilfilmer

Ifølge politiet skal høy fart ha vært en medvirkende årsak til kollisjonen. Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken.

Hollywood-stjernen Walker er verdenskjent for sin medvirkning i «Fast and Furious»-filmene hvor dramatiske bilscener er en stor del av handlingen.

Nøyaktig to uker etter dødsfallet tok familien farvel med Walker i en privat seremoni.

Det ble tidligere kjent at Paul Walkers brødre ville fullføre skuespillerens siste film «Fast & Furious 7».

Filmen skulle egentlig ha premiere i juli 2014, men produsent og skuespiller Vin Diesel har sagt at filmen nå får premiere 10. april 2015.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder