MANNEN BAK: Atle Antonsen og rollefiguren Grug. Foto: KYRRE LIEN / VG og FOX FILM

Antonsen i tegnefilm: - Forbausende lik fysikk som meg

(VG Nett) Atle Antonsen (43) svarte ikke ja til å medvirke i «Croods» før han fikk se bilde av rollefiguren.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I animasjonsfilmen som har premiere til neste år har han stemmen til den neandertaliske familiefaren Grug, en fyr han tilsynelatende har mye til felles med.

Se trailer til filmen på VGTV !

Selv sier han det slik:

- Da jeg så bilde av den hulemannen jeg skulle spille falt brikkene på plass. Jeg har jo en tendens til å bli castet til karakterer som har forbausende lik neandertalisk fysikk som meg, sier han, og lister opp Mister Incredible i «The Incredibles» og Obelix i «Asterix og vikingene».

DreamWorks animation står bak filmer som «Shrek», «Madagaskar» og «Kung Fu Panda», og Antonsen innrømmer at det gjorde ham nysgjerrig på filmen.

- Da jeg fikk henvendelsen hadde jeg selvsagt ikke hørt om filmen, men jeg hørte det var Dreamworks som sto bak og at Nicolas Cage har originalstemmen var det verdt å sjekke det ut, sier han.

- Flere som har sett filmen hos den norske distributøren sier du er perfekt i rollen som huleboer. Hva tenker du selv?

- Vel, som du ser av bildet så skal jeg være forsiktig med å ta en slik uttalelse som et velmenende kompliment. Men jeg er flink til å la selvinnsikten fare til fordel for den skylappbehengte narsissisten i meg så jeg velger allikevel å la meg flattere, sier han.

Til å spille rollen har han også brukt av sin erfaring som far.

- Ballasten som trebarnsfar før jeg var 30 er vel med på å bidra der som andre steder, sier han.

- Utover det er det jo en veldig teknisk øvelse å stemmelegge animasjonsfilm. Det skal jo være i synk samtidig som det skal være meget lett, ledig og naturlig så det er en interessant og tidvis vanskelig jobb. Og «Croods» er en real utfordring da den er mye mer verbalt krevende enn noe jeg har gjort før, med raske skift og mye naturlig, og innskutt leddsetningsbasert, dialog. Og filmen virker å være på et meget høyt nivå, så da er det bare å takke og bukke.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder