TREKKER SEG: Ben Affleck trekker seg fra regissørstolen til den kommende Batman-filmen, men vil fremdeles spille hovedrollen som Batman. Foto: Evan Agostini AP

Ben Affleck dropper «Batman»-regien

Ben Affleck (44) trekker seg nå fra regissørstolen til den kommende Batman-filmen, men skal fremdeles spille hovedrollen som Dark Knight.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det melder flere amerikanske medier tirsdag morgen, deriblant Entertainment Weekly.

Les også: Ben Affleck og Sienna Miller: Ni timers filmsex endte i tårer

I utgangspunktet hadde Affleck takket ja til begge deler, men innser nå at det blir for mye, ifølge en uttalelse han selv har sendt ut.

– Det er visse karakterer som har en helt spesiell plass i millioner av hjerter. Å spille denne rollen krever fokus, lidenskap og den aller beste prestasjonen som jeg kan gi. Det har blitt klart for meg at jeg ikke kan gjøre begge jobber på det nivået som forventes, skriver Ben Affleck i uttalelsen.

Affleck gestaltet også Batman - eller Dark Knight, om du vil - i den forrige filmen fra 2016, «Batman v. Superman: Dawn of Justice». Her var Zack Snyder regissør, men det er foreløpig ikke klart hvem som overtar Afflecks plass i regissørstolen.

Lest denne?: Ben Affleck: Derfor snakker Jennifer Garner ut om bruddet

– I samråd med studioet (Warner Bros.) har jeg bestemt å finne en regissør som vil samarbeide med meg om dette massive prosjektet. Jeg er fremdeles med, og vi skal lage den, men ser oss akkurat nå om etter en regissør. Jeg forblir ekstremt forpliktet til prosjektet og ser frem til å gi det liv for fans over hele verden, skriver Ben Affleck i sin uttalelse.

Ifølge Entertainment Weekly har Affleck jobbet med en ambisjon om å fullføre Batman-filmen som innehaver av hovedrollen, manusforfatter og regissør siden 2015, men nå har han altså innsett at alt dette ble for ambisiøst.

Filmstudioet Warner Bros. har i en pressemelding uttalt at de fullt ut forstår og støtter Ben Afflecks avgjørelse om å fratre regissørrollen, skriver Entertainment Weekly.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder