GODE VENNER: Christopher Nolan og Christian Bale har samarbeidet i flere av filmene til regissøren, sist i «The Dark Knight». Foto: AP
GODE VENNER: Christopher Nolan og Christian Bale har samarbeidet i flere av filmene til regissøren, sist i «The Dark Knight». Foto: AP

Ny superheltutfordring for Batman-regissøren

  • Jonas Pettersen
Publisert: Oppdatert: 11.03.10 12:07
FILM

(VG Nett) Christopher Nolan tar turen fra Gotham City til Metropolis. Historien om Superman har han allerede klar.

Den britiske regissøren Christopher Nolan er vanligvis en mann som er like motvillig til å røpe sine kommende filmplaner som tryllekunstnere er til å avsløre triksene sine. Derfor har det overrasket mange at han nå avslører at han ikke bare jobber med oppfølgeren til den store kassasuksessen fra 2008, «The Dark Knight», men også filmen om kanskje den største superhelten av dem alle; Superman, skriver Los Angeles Times.

- Det er veldig spennende, for vi har en fantastisk historie å fortelle. Vi kjenner sjangeren og vet hvordan vi skal yte filmen rettferdighet, sier Nolan til Los Angeles Times.

Ikke regissør

Det er imidlertid ikke Christopher Nolan selv som skal fungere som regissør denne gangen. Han har utarbeidet idéen til Superman-historien, og vil også innta rollen som produsent - ikke ulik den Peter Jackson hadde i Oscar-nominerte «District 9» og som han har i den kommende «The Hobbit».

VG Nett-leser:«Bedre nyhet enn dette skal man lete lenge etter, det MÅ jo bare bli bra!»
Si din mening!

Manuset, som foreløpig har fått navnet «The Man of Steel», blir skrevet på av David S. Goyer, mannen som står bak manuset til «Dark City», «Blade» og «Batman Begins», og som har samarbeidet tett med Nolan om historieforløpet også i «The Dark Knight».

- Vi satt og drodlet rundt en ny Batman-historie da han (David S. Goyer, journ.anm.) sa at han hadde en god innfallsvinkel til en ny Superman-film. Jeg elsket den og tenkte at dette var en måte å nærme seg historien om Superman på som er helt unik og spennende, forklarer Nolan.

Selv om Nolan i intervjuet ikke sier at han ikke helt vet hvem som skal regissere filmen hans, mener Los Angeles Times at sannsynligheten er meget høy for at jobben kommer til å gå til broren Jonathan Nolan. Brødreparet har samarbeidet i stort sett alle filmene til Nolan - og det var Jonathan som skrev novellen «Memento Mori» som brakdebuten «Memento» er basert på. I så fall kommer dette til å bli hans regissørdebut.

Avslutter Batman

Christopher Nolan vil heller ikke bekrefte at han skal regissere den neste Batman-filmen, men snakker likevel entusiastisk om at de også holder på med historien og manuset til en ny filmatisk reise til Gotham City.

- Broren min skriver på et Batman-manus nå, basert på et historieforløp laget av David S. Goyer og meg, så vi får se hvordan det går. Han strever med å koke sammen en episk historie slik man ønsker at den skal være.

Filmfrelst?Les flere filmnyheter her

- Det som gjør denne filmen så viktig for oss, er at vi har lyst til å avslutte historien vår om Batman. Filmen kommer definitivt heller til å fungere som en avslutning enn som en utvidelse, røper Nolan, og bekrefter at en tredje Batman-film etter alle solemerker kommer til å være avslutningen på hans befatning med flaggermusmannen.

VGTV:Se traileren til «Inception»

Begge disse filmene er imidlertid noen år unna. I juli er han aktuell med den mystiske sci fi-filmen «Inception» med Leonardo DiCaprio i hovedrollen - som enkelte filmmedier spår kan treffe like hardt som «The Matrix» gjorde da den kom i 1999.

Følg Rampelys på Facebook

Denne artikkelen handler om