Total «Twilight»-feber!

(VG Nett) «Twilight - New Moon» har tatt totalt av på norske kinoer. Første helgen hadde filmen 130.229 besøkende!

  • Jon Selås

Artikkelen er over ti år gammel

Det er rett og slett utrolige tall for en oppfølger-film. «New Moon» er film nummer to i en planlagt serie på fire. Den første filmen i serien, «Twilight - Evighetens kyss», lå riktignok på tredjeplass etter premieren tredje helgen i år, med respektable 26.803 besøkende.

Her er «New Moon»-traileren!

Oppfølger

Men oppfølgeren, 10 måneder senere, trekker altså fem ganger så mange på kino første helgen. Det er den nest-beste åpningshelgen i hele 2009, bare slått av «Harry Potter og halvblodsprinsen», som trakk 161 026 på kino på premierehelgen i juli.

Se hele helgens Kinotopp her!

Fenomen

- Det er utrolig gøy å få være med på en slik fan-fest som dette. Det faktum at vi solgte flere billetter til «New Moon» på tre dager enn «Evighetens kyss» gjorde totalt, sier alt om hvilket utrolig fenomen Stephenie Meyers bokserie og disse filmene er blitt, sier markedssjef Tom Erik Kolåsætter hos Nordisk Film Distribusjon i en pressemelding.

Kolåsæter peker utvilsomt på det vesentlige: Forfatteren Stephanie Meyers romaner har så til de grader beredt grunnen for et litterært fenomen, som åpenbart lykkes å treffe også sitt filmpublikum, bestående av - lyder rapportene - i overveiende grad av yngre kvinner.

(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker.)

Amerika

«Twilight»-feberen er forøvrig langt i fra et norsk fenomen. I følge Los Angeles Times gikk «New Moon» direkte inn på tredjeplass på filmhistoriens beste åpningshelger i Nord-Amerika, gjennom å selge billetter for 140.7 millioner dollars (788 millioner kroner) fra fredag til og med søndag i USA og Canada. Bare «The Dark Knight» og «Spider-Man 3» har vært større.

Er det rart markedssjef Kolåsæter er fornøyd?

- Nå er lista lagt, og det er bare å glede seg til premieren på den tredje filmen, «Twilight - Eclipse», som er allerede 30. juni neste år, sier han.

Kinotoppen denne helgen er her!

UIMOTSTÅELIG: Edward (Robert Pattinson) og Bella (Kristen Stewart) i "Twilight - New Moon". Foto: Foto/Copyright: Nordisk Film Distribusjon AS

Flere artikler

  1. Besøksrekord for «Twilight»

  2. Norsk Twilight-feber i sommervarmen

  3. Galaktisk invasjon i Norge

  4. De første bildene fra «Twilight»-bryllupet

  5. «Twilight: Breaking Dawn» kan bli to filmer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder