Giertsen-film setter première-rekord

Interessen for «Kvinnen i mitt liv» med Thomas Giertsen i hovedrollen er enorm - og den setter rekord i antall filmkopier noensinne i Norge.

  • Camilla Norli

Artikkelen er over 16 år gammel

Gigantfilmene «Ringenes Herre» og «Harry Potter», som hadde rekorden med 96 kopier, blir slått ned i støvlene av en norsk romantisk komedie.

- Etterspørselen er kjempestor, så vi satser bredt, sier markedskoordinator Charlotte Bohwim i SF Norge.

- Det var telefonstorm hos oss etter at vi hadde vist klipp fra filmen for kinosjefene. Vi er veldig spente, det er jo en norsk film, og den har mange debutanter, sier Bohwim.

«Spiser» hverandre

«Kvinnen i mitt liv» kommer på kino to uker før den norske filmen «Mors Elling». Den blir distribuert i 72 kopier. I mellomtiden kommer også «Mot Moskva», som går ut i 12 kopier. Det høye antallet filmkopier av «Kvinnen i mitt liv» er ikke tilfeldig, mener administrerende direktør Lene Løken i bransjeorganisasjonen Film og Kino.

- Det er veldig spennende at en norsk film setter rekord i antall filmkopier, men det er på mange måter naturlig. Nå får de tatt ut besøket og inntektene på best mulig måte før en ny storfilm, slik som «Mors Elling», kommer og tar publikums interesse. Store filmer kommer stadig tettere, og vi i bransjen sier at de kannibaliserer hverandre. De spiser hverandre opp, sier Løken. Hun mener at «United», som kom rett før «Buddy», ble «spist opp».

- «United» har nok lidd av at «Buddy» tok oppmerksomheten. De store filmene kommer så tett nå at det gjelder å gå ut i større opplag for å få tatt ut markedet mens interessen er der. Men at det satses på så mange kopier av «Kvinnen i mitt liv», sier jo også noe om produsentens forventning til publikums interesse, sier Løken.

Hun forteller at prisen ligger på mellom 15000 og 30000 kroner pr. kopi avhengig av lengde og hva som må gjøres på kopien, som for eksempel hvor mye musikk det er i filmen.

Ikke bra nok

- Det koster fort over 20000 kroner pr. kopi. Det ble gjort et DVD-forsøk på kino med den norske filmen «Play», men vi er ikke kommet så langt at DVD kan ta over for de store filmkopiene.

Det blir fort to millioner kroner i filmkopier av «Kvinnen i mitt liv». Filmen, som regisseres av Alexander Eik og produseres av John M. Jacobsen, har et budsjett på 17,7 millioner kroner. Halvparten av dette er statsstøtte.

Flere artikler

  1. Will Smith saksøkt av hushjelpen

  2. Dobbel triumf for Depp

  3. Naken Ewan frykter sensur

  4. Nicole slår tilbake

  5. Ny «Batman»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder