NY ROLLE: Anders Danielsen Lie, her avbildet i mars 2015 i forbindelse med «Nobel».
NY ROLLE: Anders Danielsen Lie, her avbildet i mars 2015 i forbindelse med «Nobel». Foto: Frode Hansen/ VG

Ny internasjonal filmrolle for norske Anders Danielsen Lie

FILM

Anders Danielsen Lie som spiller massedrapsmannen Anders Behring Breivik i Netflix-filmen «Norway», kan glede seg over en ny internasjonal filmrolle.

Publisert: Oppdatert: 09.05.18 10:56

Danielsen Lie skal spille i den franske regissøren Mia Hansen-Løves nye film «Bergman Island». Det er Deadline som som skriver dette.

Dermed går han fra rollen som massedrapmann i den internasjonale storfilmen om terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011 med britiske Paul Greengrass som regissør, til Hansen-Løve’s film. En film som etter planen skal spilles inn på Farö fra misten av juli - øya hvor legendariske Ingmar Bergman bodde i lange perioder og arbeidet med mange av sine filmer.

Det er ifølge Deadline ikke kjent hvilken rolle nordmannen skal ha i filmen som handler det amerikanske filmparet Tony og Chris som reiser til Farö under «Bergman Week» som arrangeres til ære for den avdøde filmlegenden. Håpet deres er å gjøre seg mest mulig ferdig med skrivearbeidet til en ny film de jobber med.

Mia Hansen-Løve vant i 2016 Sølvbjørnen for sin film «Things To Come».

I Cannes-filmen «Personal Shopper» fra 2016 med Kristen Stewart hadde Anders Danielsen Lie en liten, men meget viktig birolle, som ble møtt med omfattende buing – og etterfølgende kritikerros.

Anders Danielsen Lie ble allerede i 2011 «oppdaget» av den profilerte agenten Hylda Queally som på det tidspunktet representerte Oscar-vinnende stjerner som Kate Winslet, Penelope Cruz og Juliette Binoche.

Her kan du lese mer om