VINNERE: Matt Domon, Robin Williams og Ben Affleck vant hver sin Oscar for innsatsen i «Den enestående Will Hunting» under Oscar-utdelingen i 1998. Foto:Sam Mircovich,REUTERS

Matt Damon: – Ben og jeg kan takke Robin for alt

I et nytt intervju snakker Matt Damon (43) ut om tapet av
vennen og kollegaen Robin Williams.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Ben og jeg har ham å takke for alt. Han sa ja til filmen vår og han fikk den laget. Jeg kunne aldri takket ham nok for det. Jeg ser på livet mitt nå og hvor velsignet jeg føler meg, og så mye av det startet med ham.

Det sier Damon i et intervju med Katie Couric som nylig ble publisert av Yahoo News. Han sikter til filmen «Den enestående Will Hunting» fra 1997, som han og Ben Affleck skrev og spilte i, hvor avdøde Robin Williams spilte en avgjørende rolle i å få filmen laget, foruten en viktig rolle i den.

VENNER: Williams og Damon under SAG-prisutdelingen i Los Angeles i 1998. Foto:Mark J. Terrill,AP

Alle tre fikk Oscar-priser for innsatsen – Ben og Matt for manuset, og Williams for birollen som Wills terapeut, noe som skulle forbli hans eneste Oscar. Filmen var også avgjørende for de videre karrierene til både Damon og Affleck.

– Morsomste jeg har møtt

Williams ble funnet død 11. august, og det ble senere klart at han led av depresjon og hadde Parkinsons i et tidlig stadium. På spørsmål om hvordan Williams var, beskriver Damon ham slik:

– Han var den morsomste personen jeg noensinne har møtt. Han var utrolig sjenerøs, både med tiden han ga til andre mennesker, men også i livet generelt. Om du gikk ned gaten med ham og noen stoppet ham, pratet han med dem. Han engasjerte seg i alle han møtte, og han forsto påvirkningen han hadde på andre mennesker. Han kunne se mennesker lyse opp når de så ham, og det bærer jeg med meg: Gleden han tilførte livet mitt.

– Dårlig samvittighet

Når Couric spør hvordan han reagerte på nyheten om dødsfallet, forteller Damon at han ble sjokkert.

– Han kjempet tydeligvis med alvorlig depresjon. Jeg tror det påvirket alle i landet. Men jeg håper dette kan skape en dialog om depresjon i dette landet, om hvor alvorlig og altoverskyggende sykdommen er.

Men skuespilleren hadde ikke kontakt med Williams i tiden før han døde.

– Jeg tror alle som ikke var med ham mot slutten har dårlig samvittighet for at de ikke så det komme. Jeg håper det gjør meg flinkere til å sjekke hvordan det står til med vennene mine, og at vi som en nasjon blir flinkere til å holde øye med hverandre for å forhindre dette, sier Damon.

HEDRET DAMON: Robin Williams hedrer Matt Damon fra scenen under en gala i Beverly Hills i 2010. Foto:Gus Ruelas,Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder