I BEDRE FORM: Anders Baasmo Christiansen har løpt over Besseggen og gått Birken - og det er bare siden i fjor.

I BEDRE FORM: Anders Baasmo Christiansen har løpt over Besseggen og gått Birken - og det er bare siden i fjor. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

Anders Baasmo Christiansen tok en pause fra alkohol

Anders Baasmo Christiansen (39) innrømmer at det var en periode med mye «hardcore festing» - men at han nå har roet seg, og kommet i god form.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den 39 år gamle skuespilleren, som for tiden er aktuell med den siste sesongen av «Dag», og filmen «Kongens nei», snakker ut om hverdagen, og vanene han har lagt om i det siste.

Septemberutgaven av MANN. Foto:Faksimile,MANN

I et intervju i septemberutgaven av magasinet MANN snakker Baasmo Christiansen om alt fra kvinner og tidligere forhold, til en bomtur til Hollywood for å prøvespille for en rolle i «Die Hard». Det blir også nevnt at han er noe glad i å feste.

For under innspillingen av «Dag», når alle andre tok seg litt å drikke, var Baasmo Christiansen opptatt med å slanke seg til rollen som kronprins Olav i «Kongens nei». Derfor ble det heller ikke noe alkoholholdig drikke på skuespilleren.

Han forteller videre at han gikk seks uker uten å drikke alkohol. Og det var uvant, det innrømmer han.

– Seks uker, det høres kanskje ikke mye ut, men det var uvant for en som meg. Jeg ble klarere i huet. Jeg synes jo alt som er nytt, er spennende, så det var en deilig opplevelse. [ ...] Og jeg skal ikke legge skjul på at det var en periode i livet da det var vel mye hardcore festing.

VG +: Kongens nei blir storfilm: – De var under et vanvittig press(krever innlogging)

Baasmo Christiansen: – Dette er den letteste rollen jeg har hatt

Alkoholfrie uker

Har du lest? Amanda-nominert vil flytte prisen

Det er noe med skuespilleryrket som gjør at du ofte blir utsatt for drikkekulturen, mener «Børning»-stjernen.

– Ingenting skal være igjen. Man er glad i å kose seg da, vettu. Og jeg er i en bransje der det er festmuligheter annenhver dag. Jeg skal liksom være toppidrettsutøver om morran og rockestjerne om natten, så det er jo grobunn for selvforakt og mye selvpisking der. Jeg gløder for jobben, men vil ikke gå glipp av noe på nachspielet heller.

Gikk over Besseggen

HOVEDROLLER: Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen (th) spiller kong Haakon og kronprins Olav i den kommende storfilmen «Kongens nei». Foto:AGNETE BRUN,

Selv om 39-åringen er glad i å ta seg en og annen fest, har han også en sterk kjærlighet til naturen og det å være ute. Der har han trent – og det har lønnet seg, skal vi tro ham selv.

– I år gikk jeg Birken-løypa på under fire timer og syklet Lillehammer-Oslo. Det er deilig å være i god form.

Baasmo Christiansen fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i «Buddy» i 2003, og siden har han spilt i store filmer som «Kon-Tiki», «Staying Alive» og «Arn – Tempelridderen». I høst er han aktuell i «Aldri sove mer» og «Villmark 2», og til neste år blir han å se «Kongens nei».

VG har vært i kontakt med Baasmo Christiansen, som ikke ønsker å utdype saken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder