VELKOMMEN OMBORD: Atle Antonsen tok i mot Norwegian-passasjerene til Boston på Gardermoen lørdag. Og sendte dem videre med splitter ny norsk film. FOTO: : TOR LIE

Atle Antonsen med tidenes første norske filmpremiere på fly

Passasjerene med Norwegian til Boston fikk en mer glamorøs
avgang enn ventet da den norske filmen «Grand Hotel» ble presentert. Og vist for første gang høyt opp i luften.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Filmen har komiker Atle Antonsen i hovedrollen som en pompøs forfatter på full, forfyllet nedtur, som leier seg rom på paradehotellet på Karl Johan. Her innbiller han seg at han skal skrive et nytt mesterverk.

Atle Antonsen har tidligere innrømmet overfor VG at han gikk ned 11 kilo for filmrollen. Filmen har ikke norsk premiere før neste uke, men på Norwegians flyvning til Boston lørdag ettermiddag ble filmen vist for første gang, helt uventet for de 200 passasjerene. Antonsen selv var tilstede på rød løper, sammen med regissør Arild Frølich.

Les også: Lager storfilm på Grand Hotel

PRESENTERTE FILMEN: Atle Antonsen (t.h) sammen med «Grand Hotel»-regissør Arild Frølich. FOTO: TOR LIE

VG snakket med Atle Antonsen rett før avgang, han fikk riktignok ikke være med selv, men påtok seg rollen som vert ved gaten.

– Hva slags reaksjoner kan du få på et fly? Noen er redde for å fly, andre tar kanskje et par glass?

– Veldig vanskelig å si, jeg har ikke inntrykk av at noen på flyet skal studere på Harvard, så målgruppemessig tror jeg vi ligger godt an. Det er en entusiastisk gjeng som gleder seg til å fly. Og jeg tror ikke det er en ulempe å ha et par alkoholenheter innabords uansett hva man skal jeg!

– Kjenner de sin besøkelsestid tar de seg et par glass og ser film.

– Dere har ikke tatt høyde for turbulens?

– Haha, nei. Men kommer det er det jo deilig å lene seg på noe trygt og norsk, er det ikke? Da klamrer du deg til noe kjent! Så her har vi alt å vinne, tror jeg.

FORFYLLET FORFATTER: Slik ser Atle Antonsen ut i «Grand Hotel». FOTO: Euforia Film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder