POTTER-VETERANER: Daniel Radcliffe og motspiller Emma Watson i en scenen fra den kommende «Harry Potter»-filmen - den sjette i rekken. Foto: Warner Bros

Ny dato for Harry Potter

(VG Nett) Den nye «Harry Potter»-filmen fremskyndes to dager.

  • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over 11 år gammel

Opprinnelig skulle «Harry Potter og Halvblodsprinsen» hatt verdensomspennende premiere fredag 17. juli, men nå må fansen sette av tid to dager før i stedet. Det kunngjør filmselskapet Warner Bros. som i stedet velger å slippe filmen på onsdag 15. juli.

Filmen får dermed en snikstart foran rivalene som har premiere samme helg. Det er nemlig duket for svært sterk konkurranse på kinoene i sommer, med den ene store Hollywood-filmen etter den andre.

Det er andre gang at filmselskapet forandrer lanseringsdato for filmen, som er den sjette i Potter-rekken. Planen var at filmen skulle slippes i november i fjor.

Også da forrige Potter-film ble lansert for to år siden, valgte filmselskapet å slippe den på en onsdag.

Daniel Radcliffe spiller også denne gangen hovedrollen som tryllegutten harry Potter, mens Emma Watson og Rupert Grint gjør reprise i rollen som hans bestevenner Hermine og Ron.

Totalt åtte filmer

Filmen er ikke den siste i rekken. Ytterligere to Potter-filmer basert på J.K. Rowlings romanserie er under oppseiling.
Den åttende og siste filmen i Harry Potter-serien får premiere 15. juli 2011. Warner Bros. har nemlig valgt å dele opp «Harry Potter og dødstalismanene», den sjuende og siste boka i serien, i to filmer på grunn av lengden. Den første delen får premiere 19. november 2010, mens den andre filmen kommer ut åtte måneder senere.

Alle de tre siste Harry Potter-filmene er i regi av David Yates, som også regisserte «Harry Potter og Føniksordenen».

Mer om

  1. Harry Potter

Flere artikler

  1. Rykende fersk Potter-trailer!

  2. Klart for siste Potter-film

  3. J.K. Rowling klar for nye filmer i «Potter»-land

  4. Rowling lager flere trollmannsfilmer

  5. Harry topper - knuser Twilight

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder