PÅ MUSIKALPREMIERE I LONDON: Regissør Kenny Ortega og hovedrolleinnehaverne Zac Efron og Vanessa Hudgens. Foto: Disney Channel.

PÅ MUSIKALPREMIERE I LONDON: Regissør Kenny Ortega og hovedrolleinnehaverne Zac Efron og Vanessa Hudgens. Foto: Disney Channel.

«High School»-hysteri i London

(VG Nett) Heltene fra «High School Musical 2» var til stede da filmen hadde europeisk premiere i London i helgen, og fansen kom utkledd i cheerleader-kostymer.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Over 17 millioner så TV-filmen «Hig School Musical 2» da den ble vist for første gang i USA, på Disney Channel 17. august, og i helgen nådde hysteriet Europa. I over én time i strekk ropte London-fansen navnet til Zac Efron før han dukket opp til stor jubel.

Par i virkeligheten

Hans kjæreste, både i «High School Musical»-filmene og i virkeligheten, Vanessa Hudgens var også med på premiereshowet i London, og hun poserte villig sammen med Zac, muligens til en del jenters fortvilelse.

18-åringen ga oppmuntring til de mange oppmøtte, som hadde kledd seg ut i cheerleader-kostyme, som Vanessa i filmen.

SPILLER CHEERLEADER: Vanessa Hudgens. Foto: Disney Channel.

- Det er overveldende noen ganger, men det er fantastisk å være her. Jeg vil gjerne si til fansen at dere må aldri gi opp drømmene deres, sa Hudgens på ekte Hollywood-vis på vei opp den røde løperen.

Forvirring om kyss

Det oppsto forvirring på premieren om når kjæresteparet Troy (Efron) og Gabriella (Vanessa Hudgens) kysset for første gang i «High School Musical» filmene. Efron mente de ikke kysset i den første filmen, men ble korrigert av regissør Kenny Ortega.

- Du husker feil! Jeg dro til og med til Zac og Vanessas mødre for å be om tillatelse til å filme kysset i 2005, sa regissør Ortega ifølge people.com.

Les også: Årets hotteste kvinne og mann

Kysset ble filmet, men endte likevel opp på klippegulvet. Men i film nummer 2 får alle se paret kysse. Det unge paret har i likhet med sine noe eldre kolleger Brad Pitt og Angelina Jolie («Brangelina») fått et felles kallenavn. «Zanessa» er tilnavnet på Hollywoods hotteste unge par.

Også soundtracket til filmen har vært en kjempesuksess. Det første albumet solgte 4,1 millioner i USA og lå også lenge på VG-lista. 5. oktober kan norske TV-seere se filmen på Disney Channel.

MUSIKALHELT: Zac Efron. Foto: AP.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder