LEGENDARISK: Harrison Ford i «Blade Runner» i 1982. Foto:Mary Evans Picture,

Harrison Ford gjør comeback i «Blade Runner»

32 år etter at «Blade Runner» hadde premiere, kommer nyheten om at science fiction-filmen får en oppfølger.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Hollywood-veteranen Harrison Ford (72) skal også denne gangen spille rollen som politimannen Rick Deckard. Denis Villeneuve har regien, melder Huffington Post.

– Vi er beæret over at Harrison legger ut på denne reisen med oss, sammen med Denis Villeneuve, som er et særegent talent, noe vi blant annet har sett gjennom «Prioners», sier filmselskapet Alcon Entertainment i en kunngjøring.

Ridley Scott er med

Regissør Ridley Scott (77) opplevde stor suksess i 1979 med sci-fi-eventyret «Alien». I 1982 fulgte han opp med Hollywood-dystopien «Blade Runner», som har fått kultstatus. Også i oppfølgeren har Scott en rolle, men denne gangen som sjefprodusent for filmen.

STJERNEPAR: Harrison Ford og kona Calista Flockhart på Golde Globe-utdelingen i Los Angeles i januar. Foto:Jordan Strauss,Ap

Innspillingen starter neste sommer. Skribent Hampton Francher (76), som var med på å skrive manus til originalen, har også denne gangen en solid finger med i spillet. Han har sammen med Michael Green utarbeidet det nye manuset, hvor også Scott har vært med på å utvikle selve ideen.

– Hampton og Michael har sammen med Ridley Scott skapt en unik oppfølger som er trofast overfor en av tidenes mest hyllede filmer. Vi kunne ikke vært mer henrykt over dette fantastiske, kreative teamet, sier Alcon-sjefene Andrew Kosove og Broderick Johnson.

«Blade Runner» fikk terningkast 4 i VG, og anmelderen skrev: «Uhyggelig i sin visjon og effektfullt konstruert».

Filmen handler om en typer roboter som gjør opprør og representerer en fare for sivilisasjonen.

Da filmen ble nylansert første gang i 1993, fikk den også terningkast 4: «Like deprimerende, like uhyggevarslende», lød dommen. 15 år senere, i 2008, ved den tredje kinolanseringen serverte VG en femmer på terningen. ««Blade Runner» er og forblir en klassiker», skrev anmelderen.

Flere tiår senere

Hva «Blade Runner 2» skal handle om, er ennå en godt bevart hemmelighet. Det som er sikkert, er at den skal utspille seg flere tiår etter forgjengeren - som utspant seg i Los Angeles i 2019.

I 2007 ble «Blade Runner» lansert på DVD med digital forbedring av de originale, og noen ubrukte, negativene fra 1982. Samme år uttalte Ridley Scott til VG at han endelig var fornøyd med resultatet.

– Dette er versjonen jeg burde og skulle ha laget i 1982! sa regissøren, som da kastet glans over filmfestivalen i Venezia.

Den opprinnelige «Blade Runner»-filmen er basert på boken «Do Androids Dream of Electric Sheep?» av forfatter Philip K. Dick.

Foreløpig er det ikke klart når oppfølgeren får premiere.

DISKUTER:Gleder du deg til oppfølgeren? Kjør debatt i kommentarfeltet!

FÅ RAMPELYS-NYHETER PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder