SAMLIVSTRØBBEL OG LATTER: Linn Skåber spiller den høygravide bestevenninnen til Agnes Kittelsen (bak). Ektemannen hennes, spilt av Anders Baasmo Christiansen, er utro og slikt starter filmen «Staying Alive». Foto: Krister Sørbø, VG

Utroskap blir filmhumor

Et sidesprang som snur oppned på et ti år gammelt ekteskap er utgangspunktet for en ny norsk komedie. - Det blir å plukke fra egne liv, fleiper Linn Skåber, en av skuespillerne i filmen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

«Staying Alive» heter komedien som for tiden spilles inn på Grünerløkka i Oslo. Agnes Kittelsen og Anders Baasmo Christiansen spiller Marianne og Håkon.

Lykkelig gift i ti år og med to barn sammen, helt til mannen innleder et forhold til en regnskapsfører på jobben. Og slikt blir det humor av.

- Det handler om hva som skjer etter man har fått seg en trøkk i trynet, og hvordan man finner veien tilbake. I det ligger kilden til mye komikk, sier Agnes Kittelsen.

Og selvsagt kommer spørsmålet om man kan hente noe fra egne liv, med utroskap altså. Kittelsen lar «ektemann» Anders Baasmo Christiansen svare.

- Det kan vi bare spekulere i! Så kan vi le litt av deg som måtte stille det spørsmålet. Vi får håpe det ser ekte ut på skjermen i hvert fall.

Ganske diplomatisk svar altså, men det er før Linn Skåber bryter inn.

HØYGRAVID OG FREKK I KJEFTEN: Linn Skåber liker godt karakteren hun får lov til å spille i «Staying Alive». Foto: Krister Sørbø

- Det blir jo å plukke mye fra egne liv her, jeg tror alle vi har ting vi kan plukke fra egne liv som kan tilføye denne historien noe, sier hun til noe usikker humring fra kollegene.

- Vel, det handler om det morsomme i livet, som som regel er det tragiske også. Når man ser tilbake på de mest tragiske tingene i livet, så finnes det minst 10-12 morsomme historier i det. Og det er de umoralske vennene dine du vil ha trøst av, sier Skåber.

- En god forretningsidé for deg det der, skyter Baasmo Christiansen inn.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder