MED PÅ LAGET: To filmselskaper planlegger film om Boston-bombene, og Mark Wahlberg vil være produsent i CBS-filmen «Patriots' Day». Foto:Richard Shotwell,Ap

Wahlberg lager film om Boston-bombene

Mark Wahlberg skal produsere «Patriots' Day» - en film basert på bombene som rammet Boston Marathon for to år siden.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det annonserte CBS Films tirsdag. Matt Charman («Bridge of Spies») skal skrive manuset som vil handle om politimester Ed Davis, og den fem dager lange etterforskningen for å få tak i de mistenkte: Tamerlan Tsarnaev, som døde i en skuttveksling dager etter bombingen, og hans bror Dzhokhar Tsarnaev, som er tiltalt for terror og kan vente dødsstraff, skriver Associated Press.

Bombeangrepene 15. april 2013 drepte tre mennesker, og over 260 ble skadet.

Har du lest? Boston-bombene: Slik ble han terrorist

Deadline skriver at også Fox er i gang med planleggingen av en film om tragedien som rammet Boston for to år siden. Paul Tamasey («The Fighter») og Eric Johnson har skrevet et førsteutkast, og Joshua Zetumer («RoboCop») ble hentet inn for å skrive om manuset til filmen som har fått navnet «Boston Strong». Deres er basert på en bok av Casey Sherman og Dave Wedge, og filmmakerne sier at de skal være klare til å begynne å filme under årets Boston Marathon som går av stabelen 20. april.

Wahlberg hadde roller som skuespiller i flere filmer som «Planet of the Apes» og «Rock Star», før han på begynnelsen av 2000-tallet ville prøve seg som produsent - med stor suksess. Siden 2004 har han produsert store produksjoner som «We Own the Night», «Entourage» og «Boardwalk Empire».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder