REGISSØRSTJERNE: Martin Scorsese håper å kunne spille inn «Snømannen» i Norge. Foto: AP.

Scorsese til VG: - Håper å filme «Snømannen» i Norge

NEW YORK (VG Nett) Martin Scorsese sier at han elsker Jo Nesbøs sjanger og at han ble tiltrukket av historien i «Snømannen».

Aud Berggren
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

VG treffer den berømte regissøren i New York i forbindelse med hans nyeste film «Hugo» - bare to dager etter at VG kunne avsløre at Scorsese hadde takket ja til å regissere Jo Nesbøs «Snømannen».

- Jeg ble ferdig med «Hugo» for bare en uke siden, så «Snømannen» er ennå under utvikling, sier Scorsese til VG.

Filminteressert? Følg VG Rampelys på Facebook !

Møte om Norge

Han har allerede hatt et møte om filmen - der et av hovedtemaene var om de kunne dra med seg Hollywood-produksjonen til Norge.

- Der diskuterte vi å filme i Norge, så jeg håper det, men jeg skal møte skribenter i januar, og jeg regner med at vi beholder det som er norsk, sier regissøren, som laget sin første 3D-film med «Hugo».

Les også: DiCaprio er den heteste Hole-favoritten

- Hvorfor sa du ja til «Snømannen»?

- Jeg er tiltrukket av selve historien, og jeg elsker sjangeren, og jeg prøvde noe lignende med «Shutter Island» og til og med med «Taxi Driver». Det er noe med det psykologiske landskapet som interesserer meg, og det virker som dette er den riktige tiden til å gjøre et slikt prosjekt for det store lerretet. Men vi må gjøre det med omhu så vi yter historien rettferdighet.

- Har du møtt forfatteren Jo Nesbø?

- Nei, men jeg håper å gjøre det om ikke altfor lenge, sier Scorsese.

Bakgrunn: Nesbø + Scorsese = Sant

Han lurer på hvorfor det er så stor interesse fra Norge for hans nye filmprosjekt, og han ler stort når han hører at det slett ikke er hver dag at en A-listeregissør som han skal filme en norsk bok, selv om Jo Nesbø har et verdenspublikum.

«Harry» er ikke valgt

Scorsese sier at det er altfor tidlig å tenke på hvem som skal spille Harry Hole.

- Det er ikke så mye mer jeg kan si på dette tidspunktet. I tillegg til «Snømannen» har jeg også andre prosjekter på gang, sier Scorsese.

Han har ikke noen startdato på «Snømannen», men det er dét filmprosjektet han begynner å jobbe med på nyåret.

VG har vært i kontakt med Jo Nesbø, som ikke ønsker å kommentere Scorseses tanker om å filme «Snømannen» i Oslo eller si noe mer om samarbeidet med stjerneregissøren.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder