FLYTTER HJEM MED KJÆRESTE OG BARN: Kristofer Hivju, her sammen med kjæresten Gry Molvær på «Kon-Tiki»-premiere. Foto: Krister Sørbø, VG

Kristofer Hivju fikk drømmerollen og flytter hjem

«Game of Thrones»-aktuelle Kristofer Hivju er klar for en av hovedrollene i den kontroversielle svenske regissøren Ruben Östlunds nye film.

 • Øystein David Johansen

Artikkelen er over syv år gammel

34-åringen blir snart å se i kultserien «Game of Thrones», som har premiere 1. april på HBO Nordic her til lands. Senere i sommer blir han å se i en mindre rolle i Will Smiths nye film «After Earth».

VGTV: Se Hivju i «Game of Thrones»-trailer

Før alt dette setter han seg på flyet til de franske alpene for å spille inn filmen «Tourists», svenske kommende film. En jobb Hivju ville takket ja til uavhengig av nye tilbud fra Hollywood.

- For meg er det å jobbe med Östlunds hyperrealistiske univers større enn en ny Hollywood-gig. Dette er et yndlingsprosjekt for meg. Jeg elsker filmene hans, og så er det interessant å gjøre noe helt annereledes, forteller Hivju og forklarer hva det er ved «Östlunds metode» som fascinerer.

- Han bruker et helt stillestående kamera, med én innstilling per scene. Det stiller ekstreme krav til skuespilleren. En utfordring jeg gleder meg vanvittig til.

Östlunds forrige film «Play», som fikk terningkast 6 i VG, skapte rabalder i Sverige. Regissøren ble beskyldt for å være rasistisk, og ble disktuert heftig i avisspaltene. Hivju tror «Tourists» også kan avstedkomme debatt.

- Kjernefamilien under lupen

SUKSESSFULL FAMILIEFAR: Kristofer Hivju med datteren Nord over skulderen hjemme i Trondheim. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG

Den handler om en kjernefamilie i alpene som blir vitne til et stort snøskred. Da snøskredet er i ferd med å treffe dem kaster kvinnen i familien (spilt av norske Lisa Loven) seg over sine barn for å redde dem, mens ektemannen stikker av. Så viser det seg at skredet ikke er noe alvorlig i det hele tatt, og mannen kommer tilbake.

- Dette handler om kjønnsroller. Du kan trygt si Ruben Östlund setter den nordiske kjernefamilien under lupen! Jeg spiller familefarens ekstremsport-kamerat som også blir stilt overfor utfordringer som setter min manndom på spill.

Hivju skal spille inn filmen til og fra helt til juni.

-Med «Game of Thrones» på trappene og høyere profilering, du er ikke redd for å «låse deg» da?

- For meg er dette et så viktig prosjekt at det er min hovedprioritet nå. Jeg ville droppet Hollywood-roller for dette her.

Hjem til Oslo

Etter seks år i Trondheim og jobb på Trøndelag Teater vender Hivju nesen hjemover med kjæresten Gry Molvær og deres to barn.
- Det er hyggelig å komme nærmere besteforeldrene til barna. Og så er det mer hensiktsmessig å komme nærmere Oslo i forhold til norske jobber. Jeg sluttet på Trøndelag Teater for et halvt år siden, og har hatt seks fine år der. Hele familien er med, vi drar hele gjengen.

Les også

 1. Norske Hivju fronter populær TV-serie

  HBOs storsatsing «Game of Thrones» er klar for tredje sesong. Og det er ingen tvil om at en skjeggete oslogutt spiller…
 2. Nordmann på skjermen i «Game of Thrones»

  Den norske skuespilleren Kristofer Hivju (33) har fått en rolle i den amerikanske TV-serien «Games of Thrones».
 3. Norske Kristoffer (32) på Hollywood-premiere med Selena Gomez

  (VG Nett) Hollywood-kjendisene stod i kø for å få med seg premieren på «The Thing» med en rekke norske skuespillere…

Mer om

 1. Kristofer Hivju
 2. Film
 3. Hollywood

Flere artikler

 1. Kjenner du igjen skuespilleren?

 2. Hivju-film konkurrerer mot Gosling i Cannes

 3. Svensk filmpris til Kristofer Hivju

 4. «Turist» vant Hollywood-kritikerpris

 5. Trampeklapp for norske Lisa og Kristofer i Cannes

Fra andre aviser

 1. De sikter mot toppen

  Bergens Tidende
 2. Senker den moderne mann ned i et dypt, mørkt hull

  Aftenposten
 3. Svensk filmpris til Kristofer Hivju

  Aftenposten
 4. Hivju sammenligner «Game of Thrones» med Karius og Baktus

  Aftenposten
 5. Har Kristofer Hivju Norges mest ettertraktede skjegg?

  Aftenposten
 6. Har Kristofer Hivju Norges mest ettertraktede skjegg?

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder