Buing og applaus for Emma Thompson

VENEZIA (VG) Pressevisningen av briten Christopher Hamptons «Remembering Argentina» endte i mange minutters foraktfull buing.

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Det ER en dristig film. Og jeg kan klart forstå at det kan være meget vanskelig for en publikummer å akseptere «magisk realisme» kombinert med noe så barbarisk som denne type maktovergrep, sier Emma Thompson (44) til VG.

Torturofre

- Jeg har selv i 20 år støttet organisasjonen The Medical Foundation, som arbeider nettopp med torturofre. På denne bakgrunn vil jeg likevel støtte filmen. For jeg vet at nettopp usynliggjøringen av ofrene er kanskje deres verste skjebne. Og det eneste virkelige virkemidlet mot overgrep og overgripere, er å avsløre dem.

- Filmen var meget vanskelig å lage, ikke minst fordi resepten for ofrene forlanger så mye og setter så høye krav. Men vi møtte åpenhet og varme i Argentina, ikke minst hos «mødrene på Maiplassen», som fortsatt, hver eneste onsdag ettermiddag, går med bildene av sine kjære som forsvant.

Nervøs

- Jeg tror for min del at «Remembering Argentina» nettopp er en film som vil skille mellom kritikere og et såkalt vanlig publikum. For jeg tror at kritikerne lett blir mer opptatt av teknikk enn følelser i en film. Jeg var selv til stede på den offisielle festivalvisningen. Jeg var meget nervøs. Men jeg kunne ikke la være å registrere hvor berørt folk ble - og belønnet filmen med 10 minutter stående applaus.

- Så jeg SER problemene. Men jeg vil forsvare filmen; jeg tror den er meget viktig, sier Emma Thompson til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder