RØD LØPER: Jennifer Garner på en Redd Barba-galla i New York i november. Foto: Bryan Bedder , Afp

Jennifer Garner etter skilsmissen:
– Det har vært et år med vin

For første gang etter at skuespillerne Jennifer Garner (43) og Ben Affleck (43) skilte lag, snakker hun om skilsmissen, utroskapsryktene og livet som alenemor.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I et ferskt intervju i magasinet Vanity Fair åpner Garner seg om tiden etter bruddet. Det var på dagen etter 10-årsjubileet deres som ektefeller, 30. juni i fjor, paret offentliggjorde at de skulle skilles.

Allerede da understreket partene at det var et vennskapelig brudd:

– Vi har fortsatt kjærlighet og vennskap til hverandre, og med en forpliktelse til å oppdra barna våre sammen, skrev de i en uttalelse.

Bakgrunn: Garner og Affleck skilles.

Affleck og Garner har tre barn sammen: Violet på ti, Seraphina på syv år og Sam på fire, og de ventet til etter at barna var ferdig med skoleåret med å gå ut med bruddet.

Slik beskriver en leende Garner brudderfaringen i magasinintervjuet:

– Det har vært et år med vin.

Ingenting med barnepiken å gjøre

Hun avviser samtidig at det er noe i ryktene som spredde seg en måned etter nyheten om bruddet, at Affleck skulle ha hatt en affære med familiens barnepike, 28 år gamle Christine Puzounian.

Har du lest: Sommeren som splittet Hollywood-parene.

– La meg bare si: Vi hadde vært separert i flere måneder før jeg i det hele tatt hørte om barnepiken. Hun hadde ingenting med skilsmissen vår å gjøre. Hun var ikke en del av ligningen. Ja, hun utviste dårlig dømmekraft: Det er ikke bra for barna når barnepiken forsvinner brått fra livene deres, sier skuespilleren.

Hun forteller at alt oppstyret gjorde at hun måtte sette seg ned med barna og prate med dem om hva «skandale» betyr.

OSCAR: Garner og Ben Affleck på Oscar-utdelingen i 2013, der han vant pris for «Operasjon Argo». Foto: Frederic J. Brown , Afp

Nå deler hun rom med eldstedatteren Violet, og sier hun prioriterer barna foran alt. Derfor har hun også valgt ikke å følge med på TV eller internett.

– Jeg lovte meg selv i fjor sommer at jeg skulle holde meg offline. Ben sier «Du bryr deg ikke», men jeg sier «Nei, det er helt omvendt». Jeg bryr meg så mye at det sårer meg voldsomt, sier Garner i intervjuet.

– Ben er mitt livs kjærlighet

Hun står fast ved at hun er veldig glad i eksmannen:

– Jeg giftet meg ikke med den store filmstjernen, jeg giftet meg med ham. Og jeg ville gjort det om igjen. Han er mitt livs store kjærlighet. Han er den mest briljante personen i ethvert rom, og den mest karismatiske og sjenerøse. Jeg sier alltid «Når solen hans skinner på deg, kjenner du det. Men når solen skinner andre steder, er det kaldt. Han kan kaste en ganske stor skygge».

I vår er Garner filmaktuell med «Miracles of Heaven», og hun er akkurat ferdig med å spille inn «Wakefield», der hun hadde en kjærlighetsscene:

– Når du ikke har kysset noen på åtte måneder er det rar, men det er jobben min. Klokken er ni på morgenen og du tenker at du gjerne kunne hatt en shot med alkohol. Men så, etter et opptak eller to, når alle i staben har sett puppene dine og bilringene dine, har du bare lyst til å si til enhver på settet «Ha barmhjertighet med meg!».

Jennifer Lopez: – Jeg var sønderknust etter bruddet.

Både Garner og Affleck hadde flere lengre forhold på samvittigheten før de ble sammen. Affleck hadde vært sammen med både Gwyneth Paltrow og Jennifer Lopez, og Garner hadde vært gift med skuespiller Scott Foley som hun jobbet med i TV-serien «Felicity».

De hadde likevel troen på ekteskapet.

EKSMANN: Jennifer Garner med daværende ektemann Scott Foley under Golden Globe-utdelingen i 2002. Året etter gikk de fra hverandre. Foto: Kevork Djansezian , AP

– Selvfølgelig var det ikke dette jeg så for meg da vi løp nedover stranden sammen (de giftet seg under en privat seremoni på stranden, journ.anm.), men her er jeg. Vi må fremdeles hjelpe hverandre gjennom dette. Han er fremdeles den eneste som virkelig kjenner sannheten om ting, og jeg er fremdeles den eneste som kjenner enkelte av hans sannheter, sier hun i intervjuet.

Lo av utroskapsspøk

Garner innrømmer også at hun så på Golden Globe-utdelingen i januar, der programleder Ricky Gervais introduserte Ben Afflecks venn og samarbeidspartner Matt Damon som «Den eneste personen Ben Affleck ikke har vært utro mot».

– Jeg lo av det. Folk har det vondt og de gjør ting de angrer på, de skammer seg og skam fører til smerte. Men ingen trenger å hate ham for meg. Jeg hater ham ikke. Vi trenger virkelig ikke å lære ham en lekse. Det er ingen grunn til engstelse: jeg var årvåken gjennom hele ekteskapet og jeg tar godt vare på meg selv», sier skuespilleren.

Mer om stjernene: Mann arrestert for å forfølge Garner og Affleck.

Nå ser hun likevel fremover og fokuserer på all tiden hun tidligere brukte på ekteskapet som hun nå har til å finne ut av hva hun selv vil.

Ben Affleck har hatt suksess de siste årene, både med Oscar for «Operasjon Argo», kritikerros for «Gone Girl» og nå blir han snart å se som Batman/Bruce Wayne i flere kommende superheltfilmer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder