NYBAKT TVILLINGMOR: Skuespiller Pia Tjelta, her på Costume Awards tidligere i år. Foto: Helge Mikalsen , VG

Tjelta hyller vennene etter tvillingfødselen

Skuespiller Pia Tjelta (38) fødte nylig tvillinger seks uker før termin, og sender en stor takk til alle som har hjulpet til.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fødselen ble kjent i forrige uke, da Tjelta la ut et bilde av de to på Instagram.

I et humoristisk og emosjonelt innlegg på Facebook fredag, takker skuespilleren venner og familie som har sendt hilsener og hjulpet til og sykehuspersonalet på Rikshospitalet som har bistått både før, under og etter fødselen.

«Alle dere på nyfødtintensivavdelingen, dere nydelige jordmødre og leger på fødeavdelingen, tusen takk for at dere tok så godt vare på oss og for at dere passet på lille Agnes og Jonathan med hele deres hjerte. Jeg må gråte (jada, er lettgrått) bare av å tenke på dere», skriver hun, blant annet.

Tjelta forteller at de to «aldeles perfekte» tvillingene, som har fått navnet Agnes og Jonathan, kom til verden seks uker før termin.

«Det villeste, voldsomste og vakreste jeg har vært med på noensinne», skriver Tjelta, som også skriver at tvillingene blir sterkere og stødigere for hver dag.

Pia Tjelta på Facebook. Foto: Faksimile ,

Familien er nå hjemme etter to uker på Rikshospitalet, og fem «magiske feer» får en ekstra takk for å ha «tryllet huset rent», fylt opp kjøleskapet og laget julefred mens den nybakte tvillingfamilien var borte.

Ikke minst får samboeren Oddgeir Thune en stor, ekstra takk:

«Jeg beundrer deg for evig for den pappaen du er.»

Hun understreker også at hun er fullt klar over at hun ikke er «hormonelt tilregnelig» mens hun skriver innlegget, som avsluttes med en takk til datteren Sofia (15) og de nyfødte tvillingene selv.

Tjelta bekreftet tidligere i høst at hun var gravid, og snart ble det klart at skuespillerparet ventet tvillinger.

Siden offentliggjøringen av fødselen har gratulasjonene strømmet til den nybakte moren og samboeren Oddgeir Thune.

Oddgeir Thune er mest kjent for sine roller i «De nærmeste» og «Pyromanen». 37-åringen er nå skuespiller ved Det norske teatret i Oslo, der han nylig spilte en av hovedrollene i «Brørne Løvehjarte».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder