Her er John Carews filmdebut

FILM

Den tidligere fotballspilleren prøver seg som skuespiller. Nå skal han spille gangsterboss i ny norsk film.

  • Fanny Emilie Rustad Østhaug
Publisert:

Tidligere toppspiss John Carew har gjort alt annet enn å spille fotball etter at han ga seg i West Ham i mai 2012. Etter å ha dukket opp på røde løpere og reklamer, prøver han seg nå som gangster i den nye norske filmen «Høvdinger».

Filmen er regissør Irasj Asantis første spillefilm. En film han har produsert selv, uten statlig støtte.

- Innspillingen har gått kjempebra, men det har selvsagt vært en utfordring å produsere uten noen form for statlig støtte. Nå er innspillingen heldigvis over og kun etterarbeidet som gjenstår., sier Asanti til VG og legger til:

- Jeg er veldig fornøyd og filmen ser veldig bra ut takket være alle foran og bak kamera. Planen er å få den på kino til høsten, så det er mange møter fremover.

Tittelen til filmen kom regissøren frem til under en tur rundt Østensjøvannet med kjæresten.

- Vi pratet litt frem og tilbake, men syntes «Høvdinger» passet godt til en film som handler om narkotika, bosser og cash, forteller Asanti.

Saken fortsetter under bildet.

Asanti har hanket inn tidligere fotballspiller John Carew til å spille en av rollene i «Høvdinger». Carew har rollen som gangsterbossen Igor, og alle hans replikker er på engelsk.

En rolle regisør Asanti syntes han får til veldig bra.

- Det er en morsom og interessant rolle. Jeg vil sammenligne meg selv med Will Smith og «The Rock» kanskje, sa Carew med et smil om munnen til VGTV på filmsettet til «Høvdinger» i november.

- Jeg anser meg selv som en nybegynner i gamet, men med et potensiale til å bli en god skuespiller forhåpentligvis, la Carew til.

Her kan du lese mer om