BARNESTJERNE: Macaulay Culkin spiller Kevin McCallister i «Alene hjemme»-filmene. Foto:TV 2,

Slik gikk det med skuespillerne fra «Alene hjemme»-filmene

Narkotikaproblemer og mystiske diagnoser. «Alene
hjemme»-skuespillerne har hatt sitt å slite med etter filmsuksessen på 90-tallet.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I år blir det ikke mulig å se den første «Alene Hjemme»-filmen på TV3 som vanlig - på grunn av rettigheter er denne nå bare tilgjengelig på et utvalg betal-kanaler og -tjenester. Dog vil TV3 vise «Alene Hjemme 2» 1. juledag.

Navn: Macaulay Culkin (34)

Rolle: Kevin McCallister

Rollen som den gjenglemte gutten i «Alene hjemme»-filmene gjorde Macaulay Culkin til verdens rikeste barnestjerne. Etter en svært offentlig skilsmisse mellom hans foreldre, trakk Culkin seg fra rampelyset, etter filmer som «My Girl» og «Richie Rich».

HER ER VÅRE TIPS OM GOD TV I JULEN

Han gjorde spillefilm-comeback igjen - i år 2003 - med filmen «Party Monster». Året etter ble han tatt med store mengder narkotika.

De siste årene har han hatt roller i mindre filmer - sist i filmen «The Wrong Ferarri, A Screwball Tragedy», som kun ble filmet med hjelp av en iPhone. Var kjæreste med Hollywood-stjernen Mila Kunis i åtte år frem til 2010. Har det siste året blitt koblet med skuespilleren Jordan Lane Price.

Tidligere år gikk det rykter om at Culkin var død, men dette ble raskt avkreftet.

Siden 2012 har Culkin prioritert humorbandet The Pizza Underground, som blant annet spiller parodiske varianter av The Velvet Underground-låter.

Navn: Joe Pesci (71)

Rolle: Harry Lyme

I rollen som tyven Harry, overlevde Joe Pesci både elleville jernstang-angrep og malingsbokser mot hodet.

SKUESPILLER: Joe Pesci fotografert på en basketballkamp for knappe to år siden. Foto:AP,

Pesci nådde sitt karrierehøydepunkt i «Alene hjemme»-filmene - og fikk Oscar for sin rolle i «Goodfellas» i samme periode. Etter «Alene hjemme»-suksessen hadde han roller i «My Cousin Vinny», «Casino» og «Dødelig våpen».

I 1998 annonserte Pesci at han skulle ta seg en filmpause for å fokusere på sin musikkarriere. Han har tjent gode penger som produsent i Broadway-musikalen «Jersey Boys», og har også gitt ut to album. I 2006 gjorde Pesci film-comeback i Robert De Niros «The Good Shepherd». I 2010 spilte han mot skuespillerstjernen Helen Mirren i filmen «Love Ranch», før han dukket opp i en Snickers-reklame året etter.

Privat er Pesci skilt én gang. I 2007 ble det kjent at han hadde forlovet seg med den 27 år yngre modellen, Angie Everhart. Hun benektet denne nyheten, og året etter gikk de hvert til sitt.

Navn: Catherine O'Hara (60)

Rolle: Kate McCallister

Mange kjenner nok O'Hara best som moren med den dårlige hukommelsen i «Alene hjemme»-filmene. Men sannheten er at 57-åringen var en veletablert skuespiller og komiker lenge før hun ble med i den suksessfulle julefilmen.

FEIRER: Catherine O'Hara på Vanity Fair-festen etter Oscar-utdelingen i 2010. Foto:AP,

I 1988 spilte hun i spillefilmen «Beetlejuice» og hun har også vært fast gjest i humorprogrammet «SCTV» fra midten på 70-tallet.

I motsetning til mange av de andre «Alene hjemme»-skuespillerne, så fortsatte O'Hara filmkarrieren etter de to første filmene. I 2010 spilte hun moren til Hollywood-stjernen Katherine Heigl i den romantiske komedien «The Killers», og hun har også hatt en del roller i forskjellige TV-serier og gjort flere «voiceover»-jobber i forskjellige tegnefilmer.

O'Hara er gift og har to sønner. Hun har i tidligere intervjuer vært åpen om at hun har diagnosen Situs inversus, noe som betyr at alle hennes organer ligger speilvendt i kroppen.

Navn: John Heard (69)

Rolle: Peter McCallister

PÅ SKJERMEN: John Heard i TV-serien «Too Big to Fail». Foto:CANAL+,

Etter «Alene hjemme»-suksessen hadde Heard roller i filmer som «Awakenings» og «Battlestar Galactica».

De siste årene har han hatt ulike TV-jobber. Mest kjent er han fra politirollene i «Prison Break», «CSI: Miami» og «Sopranos». I sistnevnte ble han også nominert til en Emmy-pris for beste gjesterolle. I 2011 var han aktuell som Chicago-ordfører i FOX-serien «The Chicago Code» i USA, mens han de senere årene har dukket i forskjellige TV- og filmroller.

Privat har Heard gått gjennom tre skilsmisser. Det korteste ekteskapet inngikk han i 1979. Det varte i kun seks dager. Han har to barn fra et tidligere forhold.

Foto:GETTY IMAGES,

Navn: Gerry Bamman (73)

Rolle: Uncle Frank

Bamman har ikke hatt de store filmrollene etter at han spilte onkelen til Kevin McCallister i «Alene hjemme»-filmene.

Han har blant annet dukket opp som advokat i TV-serien «Law & Order» og psykiater i TV-serien «Sex og singelliv».

Han har derimot gjort en rekke store teateropptredener på Broadway i New York. I 2011 spilte han mot Al Pacino i teaterstykket «The Merchant of Venice»

Navn: Daniel Stern (57)

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Daniel Stern har latt skjegget gro. Her fra premieren på TV-serien «Manhattan» i sommer. Foto:AFP,

Rolle: Marv Merchants

Som den dumme delen av «The Wet Bandits», får tyven Marv virkelig gjennomgå i de to første «Alene hjemme»-filmene.

I det virkelige liv blir betegnet som en «eksterm talentfull» skuespiller av sine dramalærere. Etter «Alene hjemme»-suksessen har Stern hatt stemmen i forskjellige tegnefilmer, deriblant «The Simpsons» og «Dilbert». Det siste året har han vært å se i TV-serien «Manhattan».

Privat har Stern vært gift med kona Laure Mattos siden 1980. Ekteparet har tre barn sammen. På fritiden jobber Stern som bronseskulptør. Han satt også tidligere i styret til «The National Organization for the Reform of Marijuana Laws».

Navn: Devin Ratray (37)

Rolle: Buzz McCallister

New York Premiere of RADiUS-TWC's BLUE RUIN NEW YORK, NY - APRIL 22: Devin Ratray attends the New York Premiere of RADiUS-TWC's BLUE RUIN at BAM Rose Cinemas on April 22, 2014 in New York City. (Photo by Janette Pellegrini/Getty Images for RADiUS-TWC) Foto:Janette Pellegrini,

I rollen som den slemme storebroren Buzz McCallister, ble Ratray kanskje den mest kjente «Alene hjemme»-rollefiguren etter Macaulay Culkin.

34-åringen forteller i et intervju med StarPulse.com at han fortsatt blir gjenkjent som Buzz på gaten.

– Det skjer ganske ofte. Mange tror heller ikke at jeg er den personen de er vokst opp med på TV. Da må jeg forklare dem: «Jo da, jeg er det», sier 90-tallsstjernen til nettstedet.

Etter «Alene hjemme»-filmene har Ratray hatt roller i filmer som «Nebraska» og «Blue Ruin».

Han har også hatt noen mindre TV-roller i «Law & Order» og MTVs «Damage Control».

Ratray er også vokalist og gitarist i New York-bandet Little Bill and the Beckleys, som han selv var med å starte.

Navn: Kieran Culkin (32)

Rolle: Fuller McCallister.

BROREN TIL: Kieran Culkin fotografert i New York i sommer. Foto:AP,

Kevin McCallister sengevætende søskenbarn, er i virkeligheten Macaulay Culkins lillebror.

Han hadde sin første filmrolle i «Alene hjemme», og har jobbet med film i store deler av sitt liv. Da som hovedrolleinnehavere i mindre indiefilmer.

I 2002 tok han seg noen år fri for å bli skuespiller på forskjellige teaterscener.

I 2010 gjorde han derimot film-comeback i «Scott Pilgrim vs. the World». Her spiller Culkin den kule, homofile romkameraten til hovedrolleinnehaveren, Scott Pilgrim, spilt av Michael Cera.

PS! Denne saken ble først publisert på VG i 2011, men er senere blitt oppdatert.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder