GJØR COMEBACK: Harrison Ford (t.v.) som Indiana Jones, her sammen med motspiller Shia LaBeouf i film nummer fire fra 2008, «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike». Foto: Lucasfilm Ltd ,

Jo da, Harrison Ford er klar for nye «Indiana Jones»

Regissør Steven Spielberg (69) får med seg Harrison Ford (73) når den femte filmen i serien nå skal spilles inn.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tidlig i januar bekreftet Disney at de skal spille inn en ny «Indiana Jones», men da var det ennå uvisst om Ford skulle være med på laget – selv om Speilberg uttalte at han ikke kunne se for seg at en annen skuespiller skulle tre inn i den legendariske rollen.

Men Ford har takket ja. Det opplyser Disney i en kunngjøring tirsdag, ifølge Hollywood Reporter. Styreformann i Disney Studios, Alan Horn, beskriver rollefiguren Indiana Jones som «en av tidenes største heler innen filmindustrien».

– Det er sjelden at man har en så perfekt kombinasjon av regissør, produsenter, skuespiller og rolle. Vi kunne ikke vært mer henrykt over å legge ut på dette nye eventyret med Harrison og Steven, sier filmtoppen.

STJERNEDUO: Steven Spielberg (t.v.) og Harrison Ford i Cannes for syv år siden. Foto: Jørgen Braastad , VG

Om tre år

Fansen må imidlertid vente en god stund på fortsettelsen. Premieren er satt til 19. juli 2019. Enn så lenge har ikke filmen fått noen tittel.

Den første filmen sådagens lys i 1981, og den fjerde filmen hadde premiere i 2008. Hovedrolleinnehaver Ford vil altså være 11 år eldre enn da han sist figurerte i rollen som arkeologen.

De foregående fire filmene har til sammen spilt inn nærmere to milliarder kroner på verdensbasis. Spielberg har regissert alle.

Dramatisk flystyrt

Nøyaktig ett år har gått siden Ford var nær ved å miste livet i en flyulykke. Den flyvante stjernen måtte nødlande småflyet på en golfbane i Venice i California, etter at motoren sviktet.

Han slapp mirakuløst unna med en brukket arm og noen skrammer.

Bakgrunn: Roses for perfekt nødlanding

73-åringen hviler ikke på laurbærene. Før jul var han med og sørget for at den nye «Star Wars»-filmen knuste konkurrentene på kino.

Disney-konsernet kjøpte Lucasfilm fra George Lucas i 2012 for den nette sum av fire milliarder dollar (35 milliarder norske kroner) og overtok dermed samtidig rettighetene både til «Star Wars» og «Indiana Jones».

Det er Kathleen Kennedy, president for Lucasfilms, og Frank Marshall som skal produsere den nye «Indiana Jones»-filmen

Lest denne? Lurte folk til å tro at Speilberg hadde drept dinosaur

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder