RØRT: James Cameron ble veldig emosjonell da han først hørte hva James Horner hadde planlagt som filmmusikk til «Titanic». Foto:Nick Perry,Ap

James Cameron: – Gråt første gang jeg hørte James Horners Titanic-låt

Filmskaperen ble rørt til tårer av «My Heart Will Go On» da James Horner spilte det for ham første gang.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mandag ble det kjent at James Horner hadde omkommet i en flystyrt utenfor Santa Barbara, sør i delstaten California, USA.

OSCAR-VINNER: Her viser James Horner stolt frem Oscar-statuettene han vant for «Titanic»-låtene i 1998. Foto:Reed Saxon,Ap

James Francis Cameron jobbet med Horner i filmer som «Aliens» og «Avatar» i tillegg til «Titanic». James Horner som var en kjent komponist i Hollywood, vant blant annet Oscar for filmmusikken til suksessfilmen «Titanic» fra 1997.

Cameron er en kanadisk Oscar- og Golden Globe-belønnet filmprodusent, regissør, manusforfatter og oppfinner.

BAKGRUNN: Mannen bak «My Heart Will Go On» er død

Gråt av musikken

Han skriver i et innlegg i The Hollywood reporter at han og Horner ikke kom overens under innspillingen av «Aliens», men at han visste at han var rett mann for jobben i «Titanic».

Det ble bekreftet da han senere ble rørt til tårer av blant annet «My Heart Will Go On».

– Da skjønte jeg at han hadde forstått hjertet og sjelen til denne filmen. Han knekte knoden, sier Cameron.

Cameron forteller Entertainment Weekly at han gråt av alle sangene Horner spilte i studioet sitt den dagen.

Var nylig i Norge

Søskenparet Mari og Håkon Samuelsen toppet VG-lista for kort tid siden med albumet «Pas de Deux», med musikk komponert av Horner. Samarbeidet var spesielt, for det var første gang på 30 år at Horner skrev en konsert.

For oss var han en nær, personlig venn. Vi var veldig glad i ham, han har gått bort altfor tidlig, sa Håkon Samuelsen om Horner tirsdag.

VG+: Lager musikk med Oscar-vinner

Dødsfallet ble bekreftet av Horners assistent Sylvia Patrycja etter at et småfly registrert på Horners navn krasjet mandag morgen, amerikansk tid. Flyet han kjørte styrtet i nasjonalparken Los Padres.

– James var veldig glad i å fly, dette viser bare hvor skjørt livet kan være. Han var et helt spesielt menneske, fortalte Mari Samuelsen.

James Horner har også samarbeidet med Sissel Kyrkjebø.

STJERNE-SAMARBEID: Søskenparet Håkon Samuelsen (29) og søsteren Mari Silje Samuelsen (26) på operaen i Oslo. Den kjente komponisten James Horner skal komponere en dobbeltkonsert for cello og fiolin spesielt for dem. Foto:Kyrre Lien,VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder