PÅ RØD LØPER: Polanskis sex-offer Samantha Geimer (t.h.) og filmregissør Marina Zenovich før premieren på filmdokumentaren om Roman Polanski i New York i går. Foto: AP

Polanskis sex-offer snakker

(VG Nett) Kvinnen som var 13 år da Roman Polanski ble dømt for å ha voldtatt henne, dukket overraskende opp på Polanski-premiere i går.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over 12 år gammel

Den verdensberømte regissøren Roman Polanski (74) ble i 1978 dømt for voldtekt etter at han hadde hadde sex med den da 13 år gamle amerikanske jenta Samantha Geimer. Polanski selv var da 44 år. Han innrømmet skyld, men flyktet til Paris før dommen falt. Polanski har siden unngått arrestasjon og fengsel ved aldri siden å returnere til USA.

- Klok beslutning

Geimer, som nå er 45, tar nesten Planski i forsvar.

- Han tok en klok beslutning slik omstendighetene var. Han ville ikke fått noen rettferdig behandling, sier Samatha Geimer som i går vakte oppsikt da hun dukket opp på New York-premieren til filmdokumentaren «Roman Polanski: Wanted and Desired».

Trebarnsmor

Kvinnen, som i dag er gift og mamma til tre, forsikrer overfor avisen New York Daily News at hun for lengst har kommet over det som skjedde for 30 år siden. Det var under en fest hjemme hos filmstjernen Jack Nicholson at Polanski hadde sex med den mindreårige jenta.

FILMREGISSØR: Roman Polanski. Foto: Reuters

- Han utnyttet meg, men jeg er så fullstendig ferdig med det. Langt verre ting skjer med andre nå for tiden, sier Geimer som har inngått et privat forlik med regissøren.

Lei av saken

45-åringen, som har bosatt seg på Hawaii fordi «der er det ingen som bryr seg», innrømmer at hun skulle ønske hele saken kunne bli løst en gang for alle. Hun forteller at hun er lei av å bli jaktet på av media.

Voldtektsdommen skal ha blitt viet stor plass i den nye filmdokumentaren om den Oscar-belønte regissøren. Filmen skal vises på TV i USA i neste måned.

Fornøyd med filmen

Geimer, som jobber som regnskapsassistent, er veldig fornøyd med filmen og mener at sannheten om det som skjedde, har kommet fram. Hun poserte smilende sammen med regissøren av filmen, Marina Zenovich, på rød løper i går.

Polanski selv vil overvære visningen av dokumentaren under Filmfestivalen i Cannes neste uke.

- Når han ser filmen, befinner jeg meg på jobb. Eller jeg er sammen med barna mine og er bare mamma, sier Geimer til New York Entertainment.

Aldri snakket siden

- Hun forteller at hun aldri har snakket med Polanski etter det som skjedde. Hun har heller aldri sett noen av filmene han har laget siden den gangen.

- Det er ingen spesiell grunn til at jeg ikke har sett dem. De er bare ikke helt min greie. Jeg foretrekker action-komedier. Vi skal se «Iron Man», neste uke, sier Geimer.

Polanski ble født Frankrike av jødiske foreldre, men familien returnerte til Polen før annen verdenskrig.

Mer om

 1. Kultur
 2. Hollywood

Flere artikler

 1. Polanskis sex-offer: - Han bør få slippe fengsel

 2. Polanski-film utsatt på ubestemt tid

 3. Frankrike raser mot Polanski-arrest

 4. Roman Polanski arrestert

 5. Polanskis løslatelse drøyer

Fra andre aviser

 1. Polanski sier unnskyld

  Aftenposten
 2. Stjerneregissør tatt for sex-misbruk

  Fædrelandsvennen
 3. Roman Polanski arrestert

  Aftenposten
 4. Polens valgvinner vil utlevere Polanski

  Aftenposten
 5. Sveits løslater Polanski fra husarrest

  Aftenposten
 6. BIFF må bytte åpningsfilm

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder