KRITIKERROST: Svenske Tomas Alfredson fikk sitt internasjonale gjennombrudd med filmatiseringen av «La den rette komme inn». Nå skal han være klar for Nesbøs «Snømannen». Her avbildet under den engelske premieren av «Muldvarpen». Foto: Ap

Svenske regisserer «Snømannen»

Den svenske regissøren Tomas Alfredson skal regissere Hollywood-versjonen av «Snømannen». Men Martin Scorsese er fortsatt med på laget.

  • Line Orfjell

Artikkelen er over seks år gammel

Det melder Expressen. Ifølge den svenske avisen skal Alfredson snart sette i gang med manusarbeidet sammen med danske Søren Sveistrup, som tidligere har skrevet manuset til krimsuksessen «Forbrytelsen» og dramaserien «Nikolaj og Julie». Også Variety omtaler saken.

Kritikerfavoritt

Alfredson tar over regipinnen etter Martin Scorsese, som har vært en aktuell regissørkandidat siden høsten 2011. Senere har det imidlertid vært usikkert om Scorseses tidsplan ville passe med den planlagte filminnspillingen, og flere andre regissører har siden blitt tilbudt jobben. Like før jul i fjor bekreftet Scorsese at han ikke fikk tid til å regissere Nesbø-filmen, men at han i stedet skulle være produsent.

Det er fortsatt planen når Thomas Alfredson sitter i registolen.

Alfredson, som har regissert både film og TV, har en flere kritikerfavoritter på samvittigheten. I 2004 imponerte han med «Fire nyanser av brunt», før han gjorde braksuksess med filmatiseringen av boken «La den rette komme inn» for seks år siden - en film som ga ham mye oppmerksomhet også i utlandet.

Alfredsons første engelskspråklige film, «Tinker, Tailor, Soldier, Spy» («Muldvarpen») ble sluppet i 2012, og fikk en firer på terningen av VGs anmelder.

Fornøyd forfatter

Jo Nesbø har vært med på å ta det endelige regissørvalget, og er følgelig fornøyd med at Alfredson takket ja.

- Jeg likte både «Tinker, Tailor, Soldier, Spy» og »La den rette komme inn» veldig godt, så dette synes jeg er fint, sier han til VG.

Det er foreløpig usikkert når innspillingen av «Snømannen» vil starte.

Les også

Mer om

  1. Film
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. Michael Fassbender kan bli Harry Hole i «Snømannen»

  2. «Snømannen»-regissør Tomas Alfredson: – Det er jækla vanskelig å lage film av bok

  3. Dette mislikte «Snømannen»-regissøren med Norge

  4. Michael Fassbender snakket ikke med Nesbø om Harry Hole

  5. Jo Nesbø fjernet som «Snømannen»-produsent etter eget ønske

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder