STORE SKO: Svenske Noomi Rapace (t.v.) har sikret seg hovedrollen i filmen om den gresk-amerikanske operalegenden Maria Callas. Foto:AFP og AP,

Noomi Rapace skal spille opera-diva

Noomi Rapace (35) kan snart føye enda en Hollywood-film til merittlisten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Maria Callas

Filmstjernen, som fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Lisbeth Salander i «Millennium»-filmene, blir mer og mer ettertraktet også utenfor Sveriges grenser.

Variety og Hollywood Reporter melder nå at Rapace skal spille rollen som Maria Callas i filmen om det avdøde operaikonets liv.

Niki Caro, kjent for prisbelønte filmer som «Whale Rider» og «North Country», skal regissere filmen – som baserer seg på en biografi skrevet av Alfonso Signorinis. Filmen får tittelen «Callas», og den skal blant annet fordype seg i kjærlighetsforholdet mellom operastjernen og den greske skisprederen Aristotle Onassis.

Produsent Guido De Angelis beskriver Callas som «en ekstraordinær kvinne, som hadde som sitt største ønske å leve et helt vanlig liv med mannen i sitt liv».

– Det forsto hun etter hvert at hun ikke kunne. Hun var en gudinne, sier De Angelis.

Presenteres i Cannes

Filmprosjektet skal angivelig presenteres for distributører under Filmfestivalen i Cannes neste uke.

Rapace er for tiden kinoaktuell i «Child 44», samtidig som hun har flere nye filmer på gang. Hun er også kjent fra Hollywood-filmer som Sherlock Holmes: A Game of Shadows», «Promotheus», «Passion» og «The Drop». Hun spilte også hovedrollen i den norske grøsserfilmen «Babycall» i 2011 (se utvalgt filmografi for stjernen her).

Rapace har også figurert som dristig og lettkledd trekkplaster i musikkvideo for Rolling Stones.

Les også:15-åring fikk anfall av Noomis skrekkscene

Mens Maria Callas hadde greske aner, har Noomi Rapace spansk blod i årene. Hennes far var faktisk flamencosanger. Selv om Rapace spiller på mange strenger og hylles for sitt store talent, er det lite trolig at 35-åringen skal synge opera i den kommende filmen.

Callas døde i 1977 – bare 53 år gammel.

Les også:Knockout for Rapace-film

...og om Rapace som fikk overdose av Salander

Interessert i flere underholdningsnyheter?KLIKK HER

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder