SAMBOERE: Tobias Santelmann og Jennifer Bråthen på premieren til «Hercules» i Los Angeles for et år siden. Foto:Broadimage,

Tobias Santelmann har blitt pappa

Skuespiller Tobias Santelmann (34) og kjæresten Jennifer
Bråthen (37) har blitt foreldre til en liten jente.

  • Kristine Hellem Aanstad

Det bekrefter paret til VG, som ikke ønsker å kommentere gladnyheten ytterligere.

Den lille jenta, som har fått navnet Alba, ble født for to uker siden.

Barnet er det første for både Bråthen og Santelmann, sistnevnte kjent for rollene i «Kampen om Tungtvannet», «Øyevitne», «Frikjent» og Hollywood-filmen «Hercules».

Paret viste seg sammen for første gang da de var i USA i forbindelse med at «Kon-Tiki» var nominert til Oscar for to år siden.

Mandag formiddag la Santelmann ut bilde av datteren på Instagram, og skrev «Min Alba» og et hjerte:

Bråthen har for tiden svangerskapspermisjon fra jobben i VG.

VG+: Stort intervju med Santelmann

I den nye store BBC-serien «The Last Kingdom» har Santelmann en sentral rolle.

– Først og fremst gleder jeg meg veldig til å komme i gang. Vi har en strålende regissør (Nick Murphy) som har en klar idé om hva han vil med prosjektet. Og når skaperne av Downton Abbey lager TV-serie vet man hva de kan få til. Men hva som skjer når serien er klar for publikum er ikke noe jeg tenker på nå. Det kommer senere, fortalte Santelmann til VG da nyheten ble kjent.

I desember er skuespilleren USA-aktuell med en liten rolle i gjenskapningen av kultfilmen «Point Break».

Dermed går han i fotsporene til Hollywood-stjernene Keanu Reeves, Patrick Swayze og Gary Buse, som alle spilte i filmen på 90-tallet. Mens Santelmann portretterer rollefiguren «Chowder», spiller modell og skuespiller Teresa Palmer og den søramerikanske skuespilleren Édgar Ramírez surferne «Bodhi» og «Tyler».

«Point Break» har premiere 25. desember.

KAMPEN OM TUNGTVANNET: Santelmann var en av skuespillerne som spilte i NRK-serien om tungtvannet som gikk på TV i vinter. Her sammen med Torstein Bjørklund, Christian Rubeck, Benjamin Helstad, Audun Sandem, Mads Sjøgård Pettersen og Ole Christoffer Ertvaag. Foto:Filmkameratene As/robert Holand Dreier,Filmkameratene AS/Robert Holand

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder