GLAMORØS: Rachel Brosnahan på premieren for «Louder Than Bombs» i Cannes mandag. Foto:Loic Venance,Afp

House of Cards-stjernen til VG: Elsket å banke opp Doug Stamper

CANNES (VG) Rachel Brosnahan glemmer aldri den siste scenen i sesong to av «House of Cards». Og svarer på spørsmålet om Rachel Posner er borte fra serien for godt eller ikke.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

25-årige Rachel Brosnahan er i Cannes for å promotere den norske filmen «Louder Than Bombs», som hun har en rolle i. For det norske publikumet er hun nok likevel best kjent som luksusprostituerte Rachel Posner, som spiller en viktig rolle i TV-serien «House of Cards».

IKKE LES VIDERE HVIS DU IKKE HAR SETT SERIEN FERDIG!

Hun forsvinner fra serien i sesong tre, og later til å bli drept og begravet av sin nemesis Doug Stamper. Men merkeligere ting har skjedd før i «House of Cards», for TV-seerne så det jo tydelig ut som om Doug Stamper ble drept av Rachel i siste episode av andre sesong.

– Jeg elsket å spille den scenen! Det var utrolig gøy, kommenterer Brosnahan.

VENNER I VIRKELIGHETEN: Michael Kelly som spiller Doug Stamper, sammen med Rachel Brosnahan. Foto:Jonathan Alcorn,Reuters

Og VG måtte selvsagt spørre om Rachel Posner kommer tilbake likevel etter at Stamper har fått tatt sin hevn.

– Veel, jeg tror det meste fortelles på skjermen, svarer hun med en høy latter.

– Men, det trodde man vel om Doug Stamper også?

– Hehe, vel, alt kan skje, man vet aldri, sier hun med et lurt smil.

25-åringen sier hun har svært mye å takke TV-serien for.

– Det var min første ordentlige jobb etter college, og det var meningen at jeg bare skulle være med i én episode. Produsentene tok en kjempesjanse når de utviklet karakteren videre, jeg hadde jo ikke noen verdens ting å vise til – og de hadde egentlig ingen grunn til å stole på at jeg kunne levere, forteller hun beskjedent.

Skuespilleren omtaler rollen i «House of Cards» som den beste og vanskeligste jobben i karrieren så langt.

– Serien har utfordret meg på måter jeg aldri har blitt utfordret på. Den siste scenen min i sesong tre er det vanskeligste jeg noen gang har gjort. Det er så fint å kunne prøve å hente slikt frem, og vise at du kanskje klarer det – og at du dermed kanskje klarer å gjøre det senere i karrieren også.

Rakk ikke audition

Brosnahan rakk ikke audition til Joachim Triers «Louder Than Bombs», men sendte en video av seg selv, og snakket lenge med den norske regissøren.

– Jeg fortalte han at jeg kunne kappe av meg høyrehånden for denne rollen, sier hun og forteller at hun falt for Trier og Eskil Vogts manus umiddelbart.

– Jeg ser etter manus som klarer å holde på oppmerksomheten min, og som stiller mange spørsmål enten om verdenen vi lever i eller hvordan den har vært. Dette manuset er så fint fordi det behandler gigantiske temaer; sorg, død, sex og familie på en så vakker måte. Jeg klarte ikke å legge det fra meg og leste det i løpet av en hel natt, sier skuespilleren som kjente Joachim Triers forrige film «Oslo 31. august» fra før.

– Vi er heldige som har fått ham til å lage engelskspråklig film! Nå får dere han ikke tilbake!

SLET MED HØYE HÆLER: Rachel Brosnahan tok av seg skoene etter å ha slitt med vanskelig underlag før hun møtte VG i Cannes. Foto: Øystein David Johansen,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder