FILMKLAR: Mikael Persbrandt får ny sjanse til en internasjonal karriere. Her er han på filmfestivalen i Berlin i 2011. Foto:Gero Breloer,Ap

Ny Hollywood-rolle for Persbrandt

Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt (51) skal spille
mot Eric Bana og Jude Law i Guy Ritchies nye film.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er svenske Aftonbladet som avslører nyheten om at Per Persbrandts internasjonale karriere nok en gang skyter fart. De siste årene har han vært å se som Beorn i to «Hobbiten»-filmer, og han spilte også i westernfilmen «The Salvation» med Mads Mikkelsen som kom før jul.

Filmen «Knights of the Roundtable: King Arthur» er allerede i produksjon, og ifølge den svenske avisen er Persbrandt i gang med innspilling i London. Det er uvisst hvilken rolle han skal spille, men den er angivelig «betydelig».

Stjernespekket film

Guy Ritchie, Madonnas eksmann, er kjent for filmer som «Snatch», «RocknRolla» og «Sherlock Holmes»-filmene.

KJENT POSITUR: Peter Haber som Martin Beck og Mikael Persbrandt som Gunvald Larsson i «Beck: Jenta i Jordkjelleren». Foto:,TV 2

Blant andre skuespillere som er klare for filmen hans, er Charlie Hunnam fra «Sons of Anarchy» som kong Arthur, «Hulken»-Eric Bana som Uther Pendragon og Astrid Berges-Frisbey som Guinevere. Også Jude Law og Djimon Hounsou er knyttet til prosjektet, ifølge filmdatabasen IMDb.

Her hjemme er Persbrandt nok mest kjent fra rollen som den temperamentsfulle etterforskeren Gunvald Larsson i krimserien «Beck». Han er kjent for temperamentet sitt også i virkeligheten, og har flere ganger vært i klammeri med politiet. I 2013 fortalte Persbrandt at han er bipolar, men at han ikke tar medisiner.

PAR: Mikael Persbrandt og Sanna Lundell på premieren på «Mamma Mia» i Stockholm i 2008. Foto:Leif R Jansson,NTB scanpix

Flere spådde «Hobbiten»-rollen som et internasjonalt gjennombrudd, men få av scenene med Persbrandt kom med i de ferdige filmene. Ifølge Aftonbladet er denne Ritchie-filmen en kjempesjanse for svensken, også siden danskproduserte «The Salvation» for tiden får god kritikk i amerikansk presse.

Bråk rundt Persbrandt

Materialet «Knights of the Roundtable» bygger på er en samling fransk og engelske fortellinger om kong Arthur fra 1485: «Le Morte d’Arthur» av Thomas Malroy. Filmen har planlagt premiere i juli neste år, og målet er å lage en serie av seks filmer. Ifølge den svenske avisens kilde, har skuespilleren sjansen til å spille i flere av dem.

I februar i fjor sa Persbrandt til VG at han hadde funnet roen som trebarnsfar, like før han skulle spille inn en ny runde med «Beck»-filmer.

Persbrandt fikk i vinter kritikk for ikke å vise seg på en filmfestival i Tallinn, der han var invitert som gjest for å promotere blant annet «The Salvation». Han ble i fjor dømt for brudd på narkotikaloven, men anket dommen. I lagmannsretten ble han dømt til to måneders betinget fengsel, i tillegg til 75 timer samfunnsstraff, men etter flere ankerunder ble dette gjort om til åpen soning og samfunnsstraff – som besto av veiledning av andre rusmisbrukere. I juli ble det lekket en film som angivelig viste skuespilleren ta kokain på en fest med flere kjente kriminelle.

Persbrandt har tidligere spilt i den norske filmen «Kautokeino-opprøret» fra 2008. Han var forlovet med Maria Bonnevie fra 1998 til 2005. Samboerskapet tok brått slutt i etterkant av at Aftonbladet avslørte at han ventet barn med Sanna Lundell. Lundell fortalte senere at hun ble deprimert og fikk angstanfall da Persbrandt reiste på filminnspilling i Danmark rett etter fødselen.

I NORSK FILM: F.v Anni-Kristiina Juuso, Mikael Persbrandt og Bjørn Sundquist i «Kautokeino-opprøret», som fikk terningkast 6 i VG. Foto:,Sandrew Metronome

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder