GIKK BORT: Powers Boothe, her på en pressepresentasjon av serien «Nashville» i  Beverly Hills i juli 2012.
GIKK BORT: Powers Boothe, her på en pressepresentasjon av serien «Nashville» i Beverly Hills i juli 2012. Foto: Fred Prouser Reuters

«Deadwood»- og «Sin City»-stjerne død

FILM

TV- og film-stjernen Powers Boothe, spesielt kjent for sine
skurkeroller, døde i helgen.

Publisert: Oppdatert: 15.05.17 20:13

Ifølge en representant for skuespilleren, sovnet han inn i sitt hjem søndag morgen. Han var 68 år og skal ha dødd av naturlige årsaker, ifølge Variety. Han etterlater seg kone og to barn.

Fikk du med deg: Bill Paxton er død

Boothe begynte å vise seg på TV og film på slutten av 70-tallet. Gjennombruddet kom i 1980 da han spilte kultleder Jim Jones i dokudramaet «Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones».

Han spilte deretter i blant annet «Red Dawn» (1984) og «Smaragdskogen» (1985). Han var også å se som ikke bare snille Curly Bill Brocious i westernfilmen «Tombstone» (1993), og som Alexander Haig i Oliver Stones «Nixon» (1995) som ble nominert til fire Oscar-priser.

Les også: «Twin Peaks»-skuespiller er død

På 2000-tallet markerte han seg som Senator Roark i «Sin City», og ikke minst som skurken Cy Tolliver i «Deadwood». Han spilte også en usympatisk rolle i «Nashville» i 2013 og 2014. Fans av den oroginale «24»-serien kjenner ham også som visepresident Noah Daniels i sesong 6.

Les mer: «Deadwood»-skaper til «True Detective»

Han var sist å se som Gideon Malick i «Agents of S.H.I.E.L.D.», men rakk også å markere seg i miniserien «Hatfields & McCoys» mot Kevin Costner, Bill Paxton og Tom Berenger i 2012.

Skuespiller Beau Bridges var blant kollegene som hyllet Boothe søndag:

«Det er med stor sorg jeg sørger over min venn Powers Boothes død. Han var en kjær venn, en flott skuespiller, en hengiven far og ektemann», skrev han på Twitter.

Les også: 16 strømmeserier du bør få med deg

Boothe var fra Snyder i Texas, og han ble med i Oregon Shakespeare Festival etter universitetet. Han jobbet med teater før han begynte med film og TV, melder Variety.

Ifølge talspersonen vil det holdes en privat seremoni i Texas, mens de vurderer om det også skal arrangeres en minnestund på et senere tidspunkt.

Her kan du lese mer om