SKURK: Den Oscar- og Golden Globe prisvinnende skuespilleren Javier Bardem er nå klar som skurk i den nye James Bond filmen. FOTO: AP

Javier Bardem er den nye James Bond-skurken

(VG Nett) Den spanske filmkjekkasen Javier Bardem (42) har fått æren av å spille erkefienden til Daniel Craig i den neste James Bond-filmen.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Jeg er veldig spent. Mine foreldre tok meg for å se filmene, så jeg har sett dem alle. Å spille i en kommer til å bli gøy, sa Bardem nylig i et TV-intervju med «Nightline».

Det er det amerikanske nettstedet LAtimes som skriver om nyheten.

Bardem overtar nå stafettpinnen etter den franske skuespilleren Mathieu Amalric som var skurk i den forrige filmen «Quantum of Solace» i 2008.

Den spanske skuespilleren spilte sist sammen med Julia Roberts i kjærlighetsfilmen «Eat Pray Love».

Gode forutsetninger

Bardem har tidligere hatt roller som krever at han er ondskapsfull. I suksessfilmen «No Country for Old Men» av Cohen-brødrene, spilte han en kaldblodig leiemorder.

Prestasjonen hans var da så god at han ble belønnet med både Oscar og Golden Globe-pris for rollen.

TILBAKE: Daniel Craig (42) skal igjen spille James Bond. FOTO: Sony Pictures Release Internatio

Allerede i januar i år ble det klart at Daniel Craig (42) har takket ja og dermed vil bli å se for tredje gang i rollen som den smokingkledde agenten med rett til å drepe.

Mye holdes hemmelig

Bardem kan ikke fortelle mye om den nye filmen, men har i tidligere intervju fortalt at man kan forvente en del
forandringer.

- De endrer hele dynamikken. Jeg skal spille Bonds erkefiende ja, men alt er ikke så opplagt. Det er mer nyansert, så dette er veldig spennende, sa skuespilleren til Awards Tracker i februar i år.

I tillegg til Bardem er også britiske Naomie Harris et nytt fjes i James Bond-universet. Harris er kjent fra rollen som Tia Balma i «Pirates of the Caribbean»-filmene.

Kort navn

Den nye Bond-filmen blir den 23. i rekken fra Eon Productions og skal ha verdenspremiere 26. oktober til neste år, melder Dailymail.

Ifølge britisk presse skal den nye James Bond-filmen få navnet «Skyfall». Det er den korteste tittelen på en Bond-film siden den aller første, «Dr.No», hadde premiere for 50 år siden, i 1962.

Kjent regissør

Regissøren Sam Mendes (45) har fått oppdraget med å regissere den nye James Bond-filmen.

45-åringen er blant annet kjent for å ha regissert kritikerroste filmer som «American Beauty», «Road To Perdition», «Revolutionary Road» og «Jarhead».

Javier Bardem giftet seg med skuespiller Penélope Cruz (37) i juli 2010 og sammen har de en sønn.

GIFT: Javier Bardem og Penélope Cruz. FOTO: Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder