HAR ALDRI SNAKKET SAMMEN SIDEN: Filmregissør Roman Polanski (74) har innrømmet misbruk av Samantha Geimer (45). 30 år har gått siden sex-skandalen. Foto: Ap og Reuters

Polanskis sex-offer: - Han bør få slippe fengsel

(VG Nett) - Det er vanskelig å fatte hva som skjedde den natten, sier kvinnen (45), som var bare 13 år da filmregissør Roman Polanski hadde sex med henne.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over 12 år gammel

Roman PolanskiRoman Polanski: Wanted and Desired (2008)

Samantha Geimer er i dag en gift trebarnsmor. 30 år har gått siden hun havnet på avisforsidene verden over etter at det ble kjent at den da 44 år gamle Roman Polanski hadde utnyttet henne seksuelt på en fest i hjemmet til Hollywood-stjernen Jack Nicholson.

- Ikke farlig

- Jeg tror ikke at han er en fare for samfunnet. Han bør ikke bures inne for alltid. Det er aldri noen andre enn meg som har anklaget ham for noe som helst, sier Geimer om Polanski til nyhetsbyrået Reuters.

Geimer har bidratt til den nye TV-dokumentaren «Roman Polanski: Wanted and Desired», som vises på den amerikanske TV-kanalen HBO førstkommende mandag.

Les også:Sex-offeret snakker

Flyktet fra fengselsstraff

Den verdensberømte regissøren (74) ble i 1978 dømt for misbruk av den da mindreårige Geimer. Polanski innrømmet skyld i rettssalen, men flyktet til Paris før dommen falt. Polanski har siden unngått arrestasjon og fengsel ved aldri siden å returnere til USA.

Geimer inngikk for 10 år siden et pruiat forlik med Polanski. Men Polanski har likevel aldri kunnet sette foten på amerikansk jord etter skandalen. Da ville han blitt pågrepet og fengslet.

- Alt sammen var så overveldende. Vi ønsket bare å få det overstått. Vi følte at det ikke ville løse noe å sende ham i fengsel, forklarer Geimer om forliket.

Lettet da han flyktet

Hun forteller videre:

- Det er vanskelig å fatte hva som skjedde den natten. men det blekner i forhold til hva jeg opplevde i årene etterpå, sier Geimer og sikter til mediahysteriet rundt rettssaken. Hun forklarer at hun var lettet da Polanski flyktet fra USA, fordi trykket da avtok. Selv har hun bosatt seg på Hawaii for å kunne leve unna offentlighetens søkelys.

Geimer, som jobber som regnskapsassistent, er veldig fornøyd med den nye filmdokumentaren og mener at sannheten om det som skjedde, har kommet fram.

Tror han angrer

- Jeg tror han angrer. Han vet nok at det han gjorde var feil. Men jeg synes han har sonet nok. Han bør få en rettferdig behandling, men jeg frykter at det ikke vil skje dersom han kommer tilbake hit, sier Geimer som hevder at hun nå klarer å snakke om saken uten at det blir for følelsesladet.

- Det er 30 år siden nå. Det er et ubehagelig minne, men jeg har lært å leve med det, sier hun.

Aldri snakket siden

Geimer har aldri snakket med Polanski etter det som skjedde. Hun har heller aldri sett noen av filmene han har laget siden den gangen.

- Det er ingen spesiell grunn til at jeg ikke har sett dem. De er bare ikke helt min greie, forklarte Geimer da dokumentaren hadde forhåndsvisning i Los Angeles for noen uker tilbake. Det er uvisst om Polanski selv har sett filmen.

Polanski ble født i Frankrike av jødiske foreldre, men familien returnerte til Polen før annen verdenskrig. I 1969 ble Polanskis høygravide kone, skuespiller Sharon Tate, drept av Charles Manson-tilhengere.

I 2003 fikk Polanski, kjent for klassikere som «Rosemary's Baby» og «Chinatown», Oscar for «Pianisten».

Regissøren har selv nektet å la seg intervjue i forbindelse med produksjonen av den nye dokumentaren.

Les også

 1. Polanskis sex-offer snakker

  (VG Nett) Kvinnen som var 13 år da Roman Polanski ble dømt for å ha voldtatt henne, dukket overraskende opp…
 2. Polanski stakk fra «drømmemøtet»

  CANNES (VG) Noen av verdens aller fremste filmregissører var samlet på podiet.
 3. Hedrer Roman Polanski

  (VG Nett) Det Europeiske Filmakademiet gir nå Roman Polanski (73) en ærespris for hans lange regissør-karriere.
 4. Polanski vant over Vanity Fair

  Filmregissør Roman Polanski vant over Vanity Fair. Han får en erstatning på over 570 000 kroner.

Mer om

 1. Hollywood

Flere artikler

 1. Polanskis sex-offer snakker

 2. Polanski flyttet fra fengselet

 3. Roman Polanski arrestert

 4. Polanski blir ikke utlevert til USA

 5. Polanski-film utsatt på ubestemt tid

Fra andre aviser

 1. Stjerneregissør tatt for sex-misbruk

  Bergens Tidende
 2. Stjerneregissør tatt for sex-misbruk

  Fædrelandsvennen
 3. Stjerneregissør tatt for sex-misbruk

  Fædrelandsvennen
 4. Polanski sier unnskyld

  Aftenposten
 5. Roman Polanski arrestert

  Aftenposten
 6. Polens valgvinner vil utlevere Polanski

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder