TIL TOPPS: Regissør James Cameron vant pris for beste film og beste regi med publikumssuksessen «Avatar». Foto: REUTERS/AP
TIL TOPPS: Regissør James Cameron vant pris for beste film og beste regi med publikumssuksessen «Avatar». Foto: REUTERS/AP

«Avatar» er tidenes største kassasuksess

Slår «Titanic»-rekord fra 1997

FILM

(VG Nett) Med «Avatar» seiler James Cameron forbi sitt tidligere flaggskip «Titanic» på listen over tidenes mest innbringende filmer.

  • Jonas Pettersen
Publisert: Oppdatert: 26.01.10 15:41


På nyåret ble det klart at «Avatar» er den femte filmen i historien som har spilt inn over én milliard dollar på verdensbasis. Etter det har James Camerons øko-epos knust kinorekord etter kinorekord. I morgen offentliggjøres tall som stadfester at den nå også tar den gjeveste rekorden av dem alle fra «Titanic», og inntar posisjonen som verdens mest innbringende film gjennom tidene, skriver bransjebladet Variety.

- «Titanic» var et skip. «Avatar» er et romskip, sier Chris Aronson i 20th Century Fox.

Senker Titanic

I helgen stod «Avatar» med 1,838 milliarder dollar - eller rundt 10,72 milliarder norske kroner - som nummer to på listen over tidenes mest innbringende film. «Titanic» på sin side har ligget ankret på toppen av denne listen siden 1997 med sine 1,842 milliarder dollar - rundt 10,79 milliarder omregnet til norske kroner.

Men Avatar har tjent inn rundt 15 millioner dollar siden da, og vil med det senke «Titanic» på morgendagens liste.

VG Nett-leser om «Avatar»:Jeg sov cirka en time under filmen. Den begynte å bli ganske kjedelig. Men så våknet jeg igjen og var vitne til en av de råeste actionscenene everDiskutér her!

- Visuelt fantastisk

Avatar» ble også den store Golden Globe-vinneren, der Cameron vant prisen for beste regissør og dramafilm.

Camerons eventyrfilm har blitt godt mottatt av kritikerne. VGs filmanmelder Jon Selås skrev følgende om filmen:

- Visuelt fantastisk, teknisk unik og nesten forbausende følelsesmessig rik fremtidsfabel.

Følg Rampelys på Facebook!

Her kan du lese mer om