LIV BLIR FILM: Martin Scorseses neste musikkfilmprosjekt blir om den tidlig døde reggaekongen Bob Marley. Foto: Scanpix

LIV BLIR FILM: Martin Scorseses neste musikkfilmprosjekt blir om den tidlig døde reggaekongen Bob Marley. Foto: Scanpix

Scorsese lager dokumentar om Marley

(VG Nett) Regissøren Martin Scorseses neste filmmusikkprosjekt blir en dokumentarfilm om reggae-kongen Bob Marley.

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Da Marley døde av kreft i mai 1981 var han bare 36 år gammel. Marley hadde da gjennom mer enn 20 år, mye av tiden sammen med gruppen The Wailers, opparbeidet seg status som en av musikkverdenens giganter. Mer enn noen brakte han reggaen fra Jamaica ut til hele verden, og han var også en uhyre viktig fornyer og inspirator for andre musikkanter og stilarter - først og fremst pop og rock.
(VG Nett har intet ansvar for innholdet på eksterne lenker)

Marleys familie skal, i følge Variety, være innforstått med Scorseses filmprosjekt, som er planglagt å ha verdenspremiere 6. februar 2010, som ville vært Marley 65-årsdag,.

MusikkScorsese er vel for det store publium først og fremst kjent som «gangster-regissøren». Men gjennom hele karrieren har han også vært intenst opptatt av musikk. Hans filmatisering av The Bands avskjedskonsert i 1976, «The Last Waltz» (1978) er av mange regnet som rockehistoriens beste konsertfilm.

Blues
For få år siden satte han i gang TV-serien «The Blues», der han selv regisserte første film, som handlet om overføringen av bluesens grunnelementer fra Afrika til USA. Seks andre regissører laget så sine historier om forskjellige stiler & steder av og om blues.

I 2005 kom hans dokumentar om Bob Dylan, «No Direction Home». Og da Berlin Filmfestival åpnet torsdag, var det med hans Rolling Stones-dokumentar «Shine a Light».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder