HOOLYWOOD-VETERAN: Prisbelønte Martin Scorsese er angivelig aktuell som regissør av Hollywood-Hole. Foto: Pa

Martin Scorsese kan bli regissør for «Snømannen»

(VG Nett) En av verdens ledende filmregissører, Martin Scorsese (69), kan bli mannen som filmer Harry Hole.

Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Scorsese er nå i forhandlinger med produksjonsselskapet Working Title i forbindelse med filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen».

Det skriver det prestisjetunge bransjebladet Variety . Ifølge magasinet er regissøren bak storfilmer som «Taxi Driver», «The Raging Bull», «Gangs of New York», «The Departed» og «Shutter Island» i dialog med Working Title om formalitetene rundt produksjon.

Variety hevder også at forfatter Matthew Carnahan skal adaptere Nesbøs bok. Jo Nesbø og hans agent Niclas Salomomsson Agency er med som utøvende produsenter.

Finger med i spillet

Allerede i fjor, da Working Title kjøpte filmrettighetene, ble det klart at Nesbø ville ha en avgjørende finger med i spillet hva angår produksjonene.

I januar i år spekulerte VG i hvilke skuespillere som kunne tenkes i rollen som Harry Hole. Blant de forslåtte var James Woods, Russell Crowe, Clive Owen og Daniel Day-Lewis.

LES OGSÅ: Jakten på Hollywood-Hole

Sistnevnte hadde en store rolle i Scorseses «Gangs of New York». For øvrig er Leonardo DiCaprio en av skuespillerne Scorsese bruker mest.

Men hvem som blir Harry Hole er langt fra bestemt.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder