SLÅR REKORDER: Stjernene i «The Avengers» leverer inntekter superhelter verdig. Foto: Reuters.

«The Avengers» knuser alle inntektsrekorder

(VG Nett) Superheltfilmen «The Avengers» spilte inn nesten 1,2 milliarder kroner i løpet av én helg på kino - og knuste med det Harry Potters gamle rekord.

Artikkelen er over syv år gammel

Fredagen var tidenes nestbeste åpningsfredag i USA, og lørdagen var tidenes beste lørdag i åpningshelgen noensinne.
Til sammen spilte filmen inn 200,3 millioner dollar i løpet av fredag, lørdag og søndag. I norske kroner er det 1,16 milliarder, og filmen knuser tidligere rekorder.

Les VGs anmeldelse: Potent supersuppe

«Harry Potter og Dødstalismanene» satte ny rekord i fjor, men klarte «ikke mer» enn 169,2 millioner dollar, rett under én milliard.

VGTV: Flere superhelter på vei i sommer

I tillegg til de 1,2 milliardene «The Avengers» spilte inn i USA, fikk superheltfilmen også inn nesten 900 millioner kroner i resten av verden denne helgen. Filmen har allerede blitt vist i halvannen uke i mange land, og til sammen har filmen spilt inn utrolige 3,7 milliarder kroner - mer enn «Iron Man», «Iron Man 2», «Thor» og «Captain America» til sammen.

Tallet på 200,3 millioner dollar bygger på salgstallene på fredag og lørdag, samt distributøren Disneys estimater for søndagen.

- Det finnes ikke ord, for å være ærlig. Hver gang vi har sett et tall har det vært høyere enn vi kunne drømt om, sier distribusjonssjef Dave Hollis i Disney til Associated Press.

I filmen «The Avengers», som er regissert av Joss Whedon, spiller Robert Downey Jr. «Iron Man», Chris Evans «Captain America», Chris Hemsworth «Thor», Mark Ruffalo «Hulken», Scarlett Johansson «Black Widow», Jeremy Renner «Hawkeye» og Samuel L. Jackson som «Nick Fury».

AP skriver at hele filmindustrien normalt sett ser på inntekter på 200 millioner dollar for alle filmene som vises i løpet av en helg som svært gode tall.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder