FILMPAR: Hugh Grant og Andie MacDowell i «Fire bryllup og en gravferd» i 1994. Foto: NTB Scanpix

Nå kommer fortsettelsen på «Fire bryllup og en gravferd»

Både Hugh Grant (58) og Andie MacDowell (60) har sagt ja til å spille i den nye kortfilmen – 25 år etter at de sjarmerte kinopublikum.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Noen gang lurt på hva som kan ha skjedd med rollefigurene fra 1994-filmen «Fire bryllup og en gravferd»? Snart kommer svaret.

Filmen skal regisseres av Mike Newell (76), som også regisserte den gangen. Richard Curtis (62) – som sto for filmmanuset for 25 år siden – har også skrevet manus til fortsettelsen.

Tilbakeblikk: Hugh Grant lei av «galskapen» – vurderte å gi seg

Kortfilmen blir laget i forbindelse med veldedighetsorganisasjonen Comic Relief og Red Nose Day-kampanjen til inntekt for trengende barn.

– Vi er alle definitivt blitt eldre, men jeg tviler på at vi er noe særlig klokere. Det har vært en stor glede å jobbe med skjebnene til alle rollefigurene. Nå skal de samles igjen for bryllup nummer fem, røper Curtis til den britiske avisen The Guardian.

les også

Emma Thompson flørtet med prins William

– Det overrasker vel ingen når jeg forteller at ikke alt går helt etter planen, hinter manusforfatteren.

Hugh Grant, Andie MacDowell, Kristin Scott (58) og Rowan Atkinson (63) er blant stjernene som gjør reprise. To sentrale skikkelser er imidlertid borte. Charlotte Coleman, som spilte søster til Grants rollefigur i filmen, døde i 2001. Også Corin Redgrave, som spilte ektemannen til MacDowells karakter, gikk bort i 2010.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STJERNELAG: F.v.: Kristin Scott Thomas, Hugh Grant, Simon Callow, Andie MacDowell, avdøde Charlotte Coleman, John Hannah og James Fleet i 1994. Foto: NTB Scanpix

Nysgjerrig? Hugh Grant dukker også snart opp på TV med denne stjernen

Hva som blir tittelen på «Fire bryllup og en gravferd»-oppfølgeren, er ikke kjent. Filmen settes ikke opp på kino, men får premiere på britiske BBC1 15. mars neste år. Amerikanske NBC skal sende den i mai.

I filmen fikk Grants rollefigur Charlie omsider hell i kjærlighet, selv om det ikke resulterte i ekteskap. I virkeligheten ble den britiske Hollywood-veteranen ektemann tidligere i år, da han giftet seg med sin svenske kjæreste.

Tilbakeblikk: Fikk to barn i løpet av tre måneder

Det er ikke første gang Curtis puster liv i en gammel klassiker. For snart to år siden var det «Love Actually» som fikk en fortsettelse i form av kortfilm – 14 år etter at den gikk på kino. Også den hadde premiere på Red Nose Day. Filmen var ingen direkte oppfølger, men viste hva de ulike karakterene gjør i dag.

«Love Actually» var Curtis’ filmdebut i 2003.

Få oversiktDette har skjedd med «Love Actually»-stjernene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder