NYE MEDLEMMER: (Øverst fra venstre) Lena Headey, Emilia Clarke, Blake Lively, Joachim Trier, Eskil Vogt og Christian Schaanning er alle invitert inn i Oscarakademiet. Foto: Paal Audnestad/Lise Åserud/Bente Roald/Vianney Le Laer/Evan Agostini/Brent N. Clarke/ Mortlys/NTB/Invision/AP

Trier blant de nye norske Oscar-medlemmene

Joachim Trier, Eskil Vogt og Christian Schaanning er invitert inn i Oscarakademiet, i selskap med flere «Game of Thrones»- og Hollywoodstjerner.

  • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over to år gammel

Oscarakademiet har invitert inn 928 nye medlemmer fra 59 land, og blant dem er «Thelma»-teamet Joachim Trier og Eskil Vogt, samt den norske lyddesigneren Christian Schaanning. De er i selskap med blant andre Hollywood-stjerner som Blake Lively, Amy Schumer og Isla Fisher.

les også

Skrekkfilmen «Thelma» ikke med på kortlisten til Oscar

Trier og Vogt er invitert inn i manusforfatter-grenen av akademiet.

Bakgrunn: Eldre hvite menn avgjør Oscar

Hvert år inviteres filmskapere fra ulike grener av bransjen inn i Oscarakademiet, som er menneskene som stemmer fram Oscar-vinnerne.

les også

Alexander Skarsgård: – Det er ikke nok mangfold på film

I 2015 ble den norske regissøren Morten Tyldum invitert inn, i samme runde som Daniel Radcliffe og Emma Stone. Det året tok de inn 322 nye medlemmer. I fjor ble 774 invitert med. I år har det altså økt igjen.

les også

Årets elleville Oscar-gavedryss: Dopapir, luksusreiser og «vampyrløft» av brystene

Etter de siste årenes harde kritikk mot at medlemmene stort sett var hvite, eldre menn, ser det ut som de i år har vektlagt mangfold i invitasjonene. Reglene ble endret i 2016 for å fremme nettopp mangfold i medlemsmassen.

Les mer: Akdemiet tar grep for å øke mangfoldet

Også svenskene Ruben Östlund (regissør) og Fredrik Wenzel (fotograf), og den danske dokumentarskaperen Sigrid Dyekjær, er invitert inn i Oscar-selskapet i denne runden. Deadline har den komplette listen over de 928 inviterte.

Også skuespiller-veteraner som Jennifer Grey, kjent fra «Dirty Dancing», og Kyra Sedgwick. er invitert i denne runden, sammen med Hank Azaria, Liv Tyler, Eva Green og Daisy Ridley.

Mer om

  1. Oscar
  2. Hollywood
  3. Film

Flere artikler

  1. Ny film fra Joachim Trier: – Denne gangen er det en kjærlighetshistorie

  2. Skuespillerdebutant Amanda- nominert: – Jeg hadde veldig prestasjonsangst

  3. Aurora med på Oscar-nominert sang

  4. Lager alternativ BAFTA-liste

  5. Norges Cannes-håp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder