KINODEBUTERER: Både Lisa Teige og Tarjei Sandvik Moe sikret seg hovedroller i to mellomstore norske filmer på kino denne høsten, «Battle» og «En affære».
KINODEBUTERER: Både Lisa Teige og Tarjei Sandvik Moe sikret seg hovedroller i to mellomstore norske filmer på kino denne høsten, «Battle» og «En affære». Foto: Hallgeir Vågenes

Ingen «Skam»-effekt på kino

FILM

Hverken «Battle» med Lisa Teige eller «En affære» med Tarjei Sandvik Moe klarer å trekke det helt store publikum på kino.

Publisert:

Da NRKs nettserie herjet som verst var det over millionen som var innom og streamet fra NRK.no - fans fra hele verden.

Skuespillerne fra serien fikk ikke lov til å uttale seg om serien mens den ble spilt inn, men svært mange begynte å følge dem på sosiale medier.

Kort tid etter serien var ferdig var flere av dem å se i andre sammenhenger, og nå i høst har to av profilene fra serien debutert på kinolerretet. Først ut var dansedramaet «Battle», med bergenseren Lisa Teige i hovedrollen. Filmen hadde premiere forrige helg, og åpnet skuffende på kino.

VGs anmeldelse: Søtt kjærlighetsdrama låst i klisjeer

Kun rett i overkant av 13.000 løste billett til filmen i premierehelgen, og etter helg to helger er det 27.362 som har kjøpt billett. Denne helgen var det endelig premiere på den mye forhåndsomtalte «En affære», med Tarjei Sandvik Moe i den mannlige hovedrollen. Den debuterer på 4. Plass på kinotoppen, og er sett av 15.885 i løpet av premierehelgen. Den helt store «Skam»-effekten ser dermed ut til å utebli.

To andre norske storfilmer gjør det imidlertid bra. Katastrofefilmen «Skjelvet» er inne i sin sjette uke på kino og nærmer seg 550.000 solgte billetter. Animasjonsfilmen «Månelyst i Flåklypa» har gått tre uker på kino, og er sett av 271.725.