OSCARKANDIDAT: Viggo Mortensen blir regnet som en kandidat til å raske til seg prisen for beste mannlige hovedrolle under årets Oscar-utdeling for sin rolletolkning som pappaen uten navn. Foto: Scanpix

«The Road» får tromsøpremiere

(VG Nett) «The Road», filmen som skal være så bra at man ikke klarer å se den mer enn én gang, får norgespremiere under Tromsø Internasjonale Filmfestival.

Jonas Pettersen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


18. januar åpner den 20. utgaven av Tromsø Internasjonale Filmfestival.

En av de filmene festivalsjef Martha Otte er mest fornøyd med å huke inn i TIFF-programmet, er «The Road» av regissøren John Hillcoat. Den blir vist for første gang i Norge under filmfestivalen.

Viggo Mortensen forteller om innspillingen til VG Netther.

- Den ble klar etter at programmet vårt var gått i trykken, så det er en film vi har strukket oss langt etter. Det er en svært etterlengtet film, som vi vet mange venter på. Likevel er den nok problematisk som kinosuksess på grunn av sin mørke natur. Det gjør at den er perfekt for oss, sier Martha Otte til VG Nett.

VGTV:Se traileren til «The Road» her.

Etter apokalypsen

«The Road» er basert på den postapokalyptiske romanen ved samme navn skrevet av Pulitzer-vinner Cormac McCarthy. McCarthy står også bak romanen «No Country For Old Men», som Coen-brødrene filmatiserte og vant Oscar for i 2008.

«The Road» utspiller seg i mørk og dystopisk verden, og forteller om en far og sønns kamp om å overleve fra dag til dag etter at apokalypsen har inntruffet.

VG Nett-leser:Få bøker har gått så sterkt inn på meg som «The Road»... Blir spennende om de klarer å få overført den atmosfæren til film.
Diskuter filmen her!

- Årets viktigste

I juniutgaven av Esquire ble filmen omtalt som den viktigste filmen i hele 2009, og får den litt merkelige merkelappet «den er så bra at du ikke vil se den mer enn én gang i løpet av livet».

Regissøren John Hillcoat betegner filmen som en kjærlighetshistorie. Det er anmelderen til Esquire enig i, med en liten modifikasjon.

- Det er en kjærlighetshistorie. Men for å gjøre det klart, det er en kjærlighetshistorie om en far og en sønn som jobber ræva av seg for å ikke bli spist av småbander av kannibaler med flanellskjorte, skriver anmelderen.

LES FLERE RAMPELYS-NYHETER

Oscar-kandidat

Viggo Mortensen blir regnet som en kandidat til å raske til seg prisen for beste mannlige hovedrolle under årets Oscar-utdeling for sin rolletolkning som pappaen uten navn.

Filmen har ordinær norgespremiere 19. februar, og på rollelisten befinner også blant andre Charlize Theron, Robert Duvall og Guy Pierce seg.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder