- Veldig stolt av av Renée

FILM

Renée Zellwegers (35) norske tante forsikrer at filmstjernen har et langt mer normalt forhold til familien sin enn kinoaktuelle Bridget Jones.

  • Audun Solberg
Publisert:

- Vi snakker ikke så mye om film når vi møtes. Vi snakker om vanlige familieting som alle andre, forteller Eldbjørg Ryan.

I morgen har «Bridget Jones: På randen» première på norske kinoer. Renée Zellweger har rollen som den nevrotiske, kjederøykende, overspisende, sexhungrige og mildt sagt svært usikre Bridget. I Halden sitter hennes norske tante og onkel og storkoser seg med niesens suksess.

- Dette var hennes mål. Og vi er veldig glade og veldig stolte over at hun har nådd det, forteller Eldbjørg Ryan. Sammen med ektemannen Leif så hun filmen på førpremière allerede sist helg, og hun synes niesen greide seg veldig bra.

- Jeg synes det var en morsom komedie. Renée gjør det veldig bra, sier tanten, som leende gir filmen terningkast 6.

Sprudlende

Bridget Jones har et nesten sykelig forhold til moren sin, og ethvert familieselskap er en potensiell katastrofe. I virkeligheten snakker Renée svært begeistret om foreldrene sine, og hennes norske tante synes det var kjempehyggelig da hun sist var på norgesbesøk i forbindelse med morens bursdag i fjor sommer.

- Det var et kort besøk, men veldig hyggelig, sier hun.

Eldbjørg Ryan beskriver niesen som sprudlende og ambisiøs. Og hun er egentlig ikke overrasket over at hun har lyktes i Hollywood.

- Vi visste jo at hun gjerne ville bli skuespiller, men hadde jo ikke ventet at hun skulle nå så høyt og så langt så fort. Det er jo mange som prøver seg, men ikke så mange som er så heldige, flinke og dyktige at de får det til. Det er jo helt enormt at det har gått så bra for Renée, sier Eldbjørg Ryan.

Zellwegers mor, Kjellfrid Andreassen, Ryens søster, utvandret til USA på 60-tallet og slo seg ned i Texas. 35 år gamle Zellweger snakker ikke norsk selv, men legger ikke skjul på sine norske aner.

- Jeg er veldig stolt over å være norsk, uttalte hun til VG i forbindelse med gjennombruddet med «Jerry Maguire» i 1996. Den gang lovet hun å aldri forandre seg tross suksessen, fordi hun visste hva som var viktig og uviktig her i livet.

- Men jeg ringte mor i dag og fortalte at jeg skulle bli intervjuet av VG. Det syntes hun var strålende festlig, lo Renée.

Tanten og onkelen har sett alle filmene hennes siden «Jerry Maguire». Den gang spådde regissør Cameron Crowe den ualminnelig alminnelige jenta en stor fremtid i Hollywood. Han fikk rett.

Her kan du lese mer om