IKON: Franske Stephane Audran på Cannes-festivalen i 1978. Foto: AFP

Filmstjernen Stephane Audran er død

Skuespilleren, kjent fra blant annet «Babettes gjestebud», ble 85 år.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Rapperen Craig Mack døde brått

Stephane Audran døde i dag, tirsdag, etter lang tids sykdom. Det opplyser sønnen, skuespiller Thomas Chabrol, til nyhetsbryået AFP.

– Hun hadde vært innlagt på sykehus i ti dager, men døde fredfullt i sitt eget hjem, sier Chabrol, som var filmstjernens eneste barn.

Opprinnelig het hun Colette Suzanne Dacheville, men hun skiftet til kunstnernavnet sitt etter først å ha markert seg på teaterscenen på 50-tallet og deretter slått gjennom på lerretet noen år senere.

Audran var gift med den avdøde filmregissøren Claude Chabrol i 16 år, før ekteskapet endte i skilsmisse i 1980. Hun fikk sønnen med ham. Før den tid var Audran gift med skuespiller Jean-Louis Trintignant (87).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EKSPAR: Claude Chabrol og ekskona Stephane Audran på et arrangement for å markere hans 50 år i filmbransjen i Paris i 2009. Nå er begge døde. Foto: THOMAS SAMSON / AFP

les også

Renée Zellweger skal spille Hollywood-legende

Chabrol regisserte kona i ikke mindre enn 25 filmer.

Audrans aller mest berømte rolle er som Babette i nevnte «Babettes gjestebud» fra 1987 – en film som vant Oscar. Blant hennes andre meritter, er «Les Biches», «Les Saisons du plaisir» og «Slakteren». Hun spilte også i en lang rekke TV-serier, deriblant «Mistrals datter» og «Brideshead Revisited».

les også

Stjernenes siste kjente ord før de døde

Karrieren har resultert i en rekke priser opp gjennom årene, deriblant den britiste Bafta-statuetten.

– Hun hadde en fantistisk eleganse og en magnetisk tilstedeværelse og har satt et stort preg på fransk film, sier Frederique Bredin (61), sjef for French National Cinema Center ifølge Daily Mail.

les også

Bollywood-ikon døde brått

Regissør Jean-Pierre Mocky (84) minnes stjernen:

– Mange regissører forelsket seg i henne, inkludert Chabrol, som så på henne som sin yndlingsskuespiller samtidig som hun var hans kone.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder